Paluun Rally1-auton rattiin tekevä kuski muistuttaa: ”Minun on oltava varovainen!”

Ranskalainen Adrien Fourmaux palaa tämän viikonlopun Japanin rallissa Rally1-auton rattiin yli vuoden tauon jälkeen.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux ajoi viime kaudella M-Sport Fordin kalustolla pääluokassa, mutta kausi loppui jo lokakuussa ajettuun Katalonian osakilpailuun.

Kehnon vuoden jälkeen Fourmaux alennettiin brittitiimissä WRC2-luokkaan. Tämän kauden hyvät otteet kuitenkin palkitaan uudella näyttöpaikalla ykköstasolla.

– Olemme tehneet kovasti töitä koko kauden. Olen tiimille erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Tulin tänne jo muutaman päivän aiemmin – maa vaikuttaa upealta, Fourmaux hehkuttaa.

– Tavoitteena on ottaa kaikki mahdollinen irti tästä näyttöpaikasta. En ole ajanut Rally1-autolla vuoteen, joten minun on oltava varovainen. On tärkeää, että pääsen kaikki pätkät maaliin ja saan mahdollisimman paljon kokemusta.

Tiimipomo Richard Millener luottaa, että vuosi alemmalla tasolla on tuonut ranskalaiselle tarvittavaa kypsyyttä.

– On hienoa nähdä Adrien ja Alex (kartanlukija Alexandre Coria) takaisin Rally1-autossa. Onhan tämä vaikea ralli palata ykkösluokan autoon, mutta olen varma, että he osaavat lähestyä kisaa oikealla asenteella, Millener paaluttaa.

Luxemburgilainen Gregoire Munster puolestaan palaa kahden Rally1-kisan jälkeen takaisin Fiesta Rally2 -auton rattiin. Munsterilla on viime kaudelta Japanista upeita muistoja.

– Voitin silloin luokkani ensimmäistä kertaa urallani MM-sarjassa. Se oli upea kisa ja olen erittäin mielelläni täällä takaisin. Tuntuu, että olen sen jälkeen kehittynyt kuskina paljon, Munster miettii.

– Olen oppinut paljon Rally1-auton ratissa ja Keski-Euroopan ralli nosti itseluottamustani entisestään. Tähtään kovaan tulokseen tänä viikonloppuna. Tavoite on uusia viime vuoden voittoni (WRC2-luokassa).

Japanin MM-ralli käynnistyi torstaina lyhyellä yleisöerikoiskokeella, jolla Fourmaux sijoittui seitsemänneksi. Munster hävisi puolestaan omassa kaksintaistossaan Heikki Kovalaiselle ja otti WRC2-luokassa viidennen tilan haltuunsa.

Itse kisassa on luvassa 22 pikataivalta, joille mittaa kertyy noin 305 kilometriä.

Lue myös: EK1: Esapekka Lapilta hieno suoritus – Sebastien Ogier ihmetteli, miksi hävisi selvästi suomalaiselle

Lue myös nämä

  • Uusimmat