Jari-Matti Latvala jännittää erityisesti yhtä asiaa – ”Siitä voi tulla enemmän vain selviytymistä”

Rallin MM-sarjan kausi päättyy viikonloppuna Japanissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden viimeinen kilpailu on Toyotan kotikisa. Talli haluaa tietysti menestystä kotimaisemissaan ja varmasti ainakin menestyä paremmin kuin viime vuonna.

Viime vuoden Japanin rallissa Toyotalla meni moni asia pieleen. Takamoto Katsuta nousi ainoana tallin kuljettajana palkintokorokkeelle. Katsuta oli kolmas. Kalle Rovanperä osui puolestaan kallioon ja kärsi rengasrikon, jonka seurauksena suomalainen putosi kauas kärkisijoista.

– Viime vuonna homma näytti aluksi ihan hyvältä itseasiassa, mutta sitten asioita alkoi tapahtua, Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala kertasi.

– Asiat kääntyivät hieman meitä vastaan, mutta totta kai palkintosija oli mahtava, Latvala jatkoi.

Tänä vuonna Toyota on valmistautunut haasteeseen viime vuotta paremmin.

– Tänä vuonna kuljettajat ovat katselleet paljon videoita ja yrittäneet päästä sinuiksi pätkien ja olosuhteiden kanssa, millaiset ne ovat irtolehtien ja lian suhteen. Mutta helppoa se ei ole, sillä likaa on paljon ja enemmän kuin viime vuonna, Latvala sanoi.

Latvala ennakoi, että perjantaista tulee se vaikein päivä. Silloin on ennustettu sadetta.

– Viime vuonna ei ollut neulasia tiellä ja se tekee teistä todella liukkaat. Perjantaiksi on ennustettu rankkaa sadetta, joten voi olla, että perjantaista tulee enemmän selviytymistä, jos olosuhteet ovat sellaiset. Sanoisin, että avainasemassa on maltti. Sitä meillä pitää olla ja sen olemme viime vuodesta oppineet, Latvala ennakoi.

Perjantain pätkillä on todella paljon likaa, neulasia ja puusta pudonneita lehtiä. Järjestäjä aikoo mahdollisesti putsata pätkiä etukäteen.

– Olen ymmärtänyt niin, että he (kisajärjestäjät) aikovat putsata perjantain pätkiä. Koska siellä on niin paljon likaa ja neulasia nyt tiellä, Latvala kertoi.

Kalle Rovanperä on jo varmistanut kuljettajien mestaruuden ja Toyotalla on myös valmistajien titteli jo plakkarissa. Tulospaineita ei ole, mutta kausi halutaan paketoida tietysti onnistuneesti.

– Tärkeintä on päättää kausi hyvällä fiiliksellä ja tieltä ulos ajaminen ei tietenkään toisi hyvää fiilistä, joten on mielestäni tärkeää muistuttaa kuljettajia siitä, Latvala sanoi.

Lue myös nämä