Paikallinen kyky pyyhki Hyundain WRC-tähdillä lattiaa Monzassa – Niclas Grönholm kaukana kärjestä

Crugnola Breen
Andrea Crugnola hiillostaa Craig Breenia. Kuva: M. Bettiol / Monza Eni Circuit
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Italialialainen Andrea Crugnola johtaa Monza Rally Show -kilpailua kahden ensimmäisen ajopäivän jälkeen. 

Volkswagen Polo R5:lla ajavan Crugnolan etumatka kuuden erikoiskokeen jälkeen on 9,3 sekuntia ennen Hyundain WRC-tähteä Dani Sordoa, joka tosin kisaa muiden WRC-kuskien tavoin R5:lla. Hyundai i20 R5:lla niin ikään kaasutteleva Crugnolan maanmies Andrea Nucita on kolmantena.

Varesen kaupungista noin 50 kilometrin päästä Monzan moottoriradasta kotoisin oleva Crugnola nappasi ison nipun kovia päänahkoja lauantaina, kun taakse jäivät Hyundain WRC-tähdet Sordo, Andreas Mikkelsen ja Craig Breen.  Sordo on ”rallissa”siis toisena 9,3 , Mikkelsen viidentenä ja Breen kuudentena.

Crugnola ei ole sentään mikä tahansa paikallinen kyky. Mies on ajanut urallaan sekä rallin MM- että EM-sarjan osakilpailuja.

Monza Rally Show´ssa ajetaan yhteensä kahdeksan ”erikoiskoetta”. Kuten Hyundain WRC-tiimissä viime kaudella ajaneen Breenin alla olevasta twiitistä voi päätellä, välillä muut autot hidastavat matkaa radalle rakennetuilla pikataipaleilla. Mukana on yhteensä 59 kilpailijaa.

Suomea Monzassa edustaa rallicrossin MM-sarjassa upeasti viime kaudella ajanut Niclas Grönholm. Skoda Fabia R5:lla ajava Grönholm on kisassa vasta 18. sijalla yli puolitoista minuuttia kärkeä perässä. Grönholmin kartturina kisassa toimii Jari Huttusen rinnalta tuttu Antti Linnaketo.

Alla olevalta videolta saa lisää tietoa, minkälainen tapahtuma Monza Rally Show on:

Lue myös nämä