Ott Tänakin pomo elättelee toiveita viimeiseen saakka – ”Näimme, mitä Kallelle tapahtui”

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener luottaa, että tallin ykköstähti Ott Tänak voi saavuttaa vahvoja tuloksia rallin MM-kauden neljässä viimeisessä osakilpailussa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänakin kaksi edellistä MM-rallia menivät täysin penkin alle. Kotikilpailuunsa Virossa hän joutui starttaamaan viiden minuutin aikasakon kera, koska hänen Ford Pumaansa piti vaihtaa moottori testierikoiskokeen jälkeen. Reilu viikko sitten Suomessa Tänak puolestaan keskeytti, kun irtokivi teki tuhojaan moottoritilassa.

Tänak on 66 pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta Kalle Rovanperästä, jolle Suomen osakilpailu oli niin ikään nollakisa. Rovanperä ajoi ulos kärkipaikalta ja joutui jättämään leikin kesken.

Loppukauden aikana on jaossa vielä 120 pistettä, joten Tänakilla on yhä teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen. Mutta vain teoreettiset.

Virolaisen edellä MM-pistetaulukossa ovat Rovanperän lisäksi myös Elfyn Evans ja Thierry Neuville.

– Meillä oli jälleen hankala viikonloppu (Suomessa). Perjantain kaksi virhettä veivät meiltä hyvän tuloksen, ja nyt mestaruus on todennäköisesti ulottumattomissa. Mutta samalla näimme, mitä Kallelle tapahtui, joten koskaan ei voi tietää, mitä voi sattua, Millener pyörittelee DirtFish-sivustolla.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Se on yhä teoreettisesti mahdollista, kun neljä rallia on jäljellä. Uskon, että voimme olla vahvoja niissä neljässä rallissa, brittipomo lisää.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Kreikassa syyskuun alkupuolella. Sen jälkeen rallikaravaani suuntaa Chilen sorakisaan, minkä jälkeen kilpaillaan vielä asvaltilla Keski-Euroopassa ja Japanissa.

– Automme oli vahva Kreikassa viime vuonna. Tänak on loistava asvaltilla, ja tiedämme auton olevan vahva asvaltilla, sillä voitimme Monte Carlossa (vuonna 2022, toim. huom.) ja meillä on ollut hyvä suorituskyky asvaltilla. Chile on puolestaan sekoitus Kreikan, Britannian ja Sardinian ralleja, joten en näe syitä, miksemme voisi olla sielläkin vahvoja, Millener sanoo.

– Tietyllä tavalla tämä ottaa meiltä paineita pois. Meidän pitää vain mennä sitoutuneina jokaiseen ralliin.

Katso rallin MM-sarjan kalenteri täältä.

Tänak liittyi M-Sport Fordin miehistöön täksi kaudeksi jätettyään Hyundain viime vuoden lopulla. Millener myöntää, ettei tiimin Ford Puma Rally1 -hybridikilpuri sovi vieläkään täydellisesti virolaisen käteen.

Talli aikoo tehdä kaikkensa, jotta Tänak pääsee entistä paremmin sinuiksi työvälineensä kanssa.

– Mutta tekniset säännöt ovat niin tiukat, ettemme voi loihtia ihmeitä yhdessä yössä. Meidän pitää vain jatkaa hommia, Millener painottaa.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat