Heikki Kovalaisella ”paras ralli tähän mennessä”

Heikki Kovalainen saavutti viikonloppuna uransa parhaan yleiskilpailun tuloksen SM-rallissa.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kovalainen ja kartanlukija Janni Hussi ajoivat seitsemänneksi Lahden ympäristössä järjestetyssä SM-osakilpailussa. Eroa voiton ottaneeseen Lauri Joonaan kertyi vajaat kolme minuuttia.

Kovalainen kilpailee ensimmäistä kauttaan SM-sarjassa Secto Automotive Labs -tallin Skoda Fabia R5 -autolla. Lahden SM-rallin Kovalainen selvitti ilman isompia virheitä.

– Loistava ralli, hienot tiet, auto toimi hienosti. Meidän paras ralli tähän mennessä, Kovalainen summasi.

– Toki jäi vielä parannettavaa. Lauantai-illan viimeinen erikoiskoe oli kaikista huonoin. En ollut enää oikein hereillä – ehkä meni niin myöhään, ja tatsi hävisi.

Kovalainen on nyt kerännyt kokemusta kotimaisista erikoiskokeista viiden SM-rallin verran Skodalla. SM-sarjan taso on sen verran kova, ettei entisellä F1-tähdellä ole ollut asiaa kärkisijoille.

– Pikku naksun tarvitsisi vielä lisää vauhtia, niin sitten olisin täysin tyytyväinen, Kovalainen totesi.

Kovalainen urakoi tänä vuonna myös Japanin rallisarjassa, jonka mestaruuden hän voitti viime kaudella. Seuraavan kerran suomussalmelainen kilpailee Japanin Hokkaido-rallissa syyskuun alkupuolella ja kuun lopussa on ohjelmassa vielä SM-kauden päättävä Kokkola-ralli.

Kovalaisen tallikaveri Justus Räikkönen tavoitteli SM3-luokan palkintokorokepaikkaa Lahdessa. Räikkönen joutui kuitenkin jättämään kisan kesken Toijalan erikoiskokeella.

– Valitettavasti meidän kisa päättyi ulosajoon ja siten keskeytykseen. Se on motorsporttia, välillä käy näin ja koetellaan rajoja. Päällisin puolin kaikki on kunnossa. Haluan pyytää anteeksi jokaiselta yhteistyökumppanilta, että näin pääsi käymään, Räikkönen pahoitteli.

SM3-luokan voitti Tuomas Välilä ennen toiseksi sijoittunutta Leevi Lassilaa. Välilä nousi myös luokan johtajaksi kokonaispisteissä ja on kahdeksan pistettä edellä toisena olevaa Räikköstä.

Rallin SM-kausi päättyy syyskuun viimeisenä viikonloppuna Kokkolassa, missä ratkaistaan sarjan mestaruudet.

Lue myös nämä