18-vuotiaalle kuskitoivolle avausvoitto rallin SM-sarjassa erikoisella tavalla – ”Tämän tiukemmalle ei enää voi mennä”

Rallin SM-sarjan kuudes osakilpailu toi Konsta Saariselle komean luokkavoiton.
Konsta Saarinen
Konsta Saarinen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lahden SM-rallin SM5-luokan ykkössija lohkesi erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen, sillä Saarinen nousi voittoon viimeisellä erikoiskokeella.

18-vuotias Saarinen oli vielä kilpailun puolivälissä 17 sekuntia kärjessä ajanutta Ville Hautamäkeä jäljessä, mutta viisi viimeistä erikoiskoetta kulkivat nuorukaiselta mallikkaasti: tuloksena kolme pohja-aikaa ja kaksi toiseksi nopeinta aikaa.

Viimeisen erikoiskokeen maalissa Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä saivat kuulla, että reilu pohja-aika nosti heidät kolmannelta sijalta voittajaksi. Saarinen ja viime vuoden mestari Hautamäki päätyivät lopputuloksissa tasa-aikaan. Viimeksi vastaavanlainen tilanne nähtiin SM-sarjassa yhdeksän vuotta sitten.

Saariselle luokkavoitto oli ensimmäinen rallin SM-sarjassa.

– Olipa hieno päätös rallille, kun eka SM-voitto saatiin plakkariin. Tämän tiukemmalle ei enää voi mennä, Saarinen iloitsi tiedotteessaan.

– Sääntöjen mukaan ykköspätkän tulos ratkaisee, jos päädytään tasa-aikaan. Olimme ykkösellä 0,3 sekuntia Villeä nopeampia, Saarinen laski.

Lue myös: SM-rallissa harvinainen tilanne – ”Otti tosissaan päästä”

Voittopisteiden ansiosta Saariselle varmistui jo SM-mitali ennen viimeistä kisaa, jossa kolmella kuskilla on vielä mahdollisuus SM-titteliin. Hautamäellä on 16 pisteen etumatka Saariseen ja kolmantena on Arttu Lähdeniemi 22 pisteen päässä kärjestä.

SM-sarjan päätöskilpailu ajetaan Kokkolassa syyskuun lopussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat