Ott Tänakilla edessä juhlakilpailu rajuissa olosuhteissa

Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Toyotan Ott Tänak on yksi suurimmista suosikeista, kun rallin MM-kausi jatkuu Sardinian saarella tulevana viikonloppuna.

Tänak valloitti kaksi edellistä sorakilpailua Chilessä ja Portugalissa. Virolainen hidasteli tarkoituksella Portugalin MM-rallin viimeisellä erikoiskokeella, jotta hän ei joutuisi olemaan ensimmäisenä tiellä Sardinian MM-rallin avauspäivänä. Suunnitelma onnistui, ja aura-auton rooli jäi MM-sarjan kärjessä pysyneelle Sebastien Ogierille.

Sardinian osakilpailulla on erityinen merkitys Tänakille. Hän saavutti uransa ensimmäisen palkintokorokepaikan Sardiniassa vuonna 2012, ja ensimmäinen voitto tuli samassa kilpailussa kaksi vuotta sitten.

Ensi viikonlopun kilpailu on Tänakille juhlaralli, sillä hänelle tulee täyteen sata starttia MM-sarjassa.

– Se on vaikea kilpailu. Tiet ovat kapeita mutta samalla melko nopeita. Tien molemmilla reunoilla piilee vaaroja, puita ja kantoja, Tänak kertoo.

– Keskittyminen ei saa herpaantua, ja nuottien on oltava kunnossa. Lisäksi tiet menevät aika rajuun kuntoon, joten haastetta riittää.

Katso alta ennakko Sardinian MM-rallista ja kuuntele mm. Tänakin, Latvalan, Lapin ja Sunisen mietteet kilpailusta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Korkea lämpötila heittää oman haasteensa kuljettajille. Varsinkin perjantaista tulee hikinen urakka, sillä kisan keskuspaikkaan Algheron kaupunkiin on povailtu noin 35 asteen lämpötilaa, ja sisämaassa elohopea saattaa nousta miltei 40 asteen lukemiin.

Tänakin tallikaveri Jari-Matti Latvala kilpaili ensimmäisen kerran Sardinian saarella vuonna 2003 Costa Smeralda -rallissa, joka kuului tuolloin EM-sarjaan. Latvala voitti Sardinian MM-osakilpailun tasan kymmenen vuotta sitten.

– Tiet ovat paikoin kapeita, ja sivuilla on kiviä ja kaikkea muuta, johon voi osua. Se tuo haastetta, mutta se antaa myös mahdollisuuden tehdä eroja, Latvala tietää.

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstaina.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja