Tommi Mäkinen ymmärtää Tänakin kiireen – ”Olemme heti valmiita menemään eteenpäin tämän asian kanssa”

Ott Tänak ja Tommi Mäkinen
Ott Tänak ja Tommi Mäkinen: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-kuljettajien sopimukset ovat katkolla kuluvan MM-rallikauden jälkeen.

Toyotan ykköstähti Ott Tänak on suunnitellut, että hän käy sopimusneuvotteluita kesätauolla, joka käynnistyy tällä viikolla ajettavan Sardinian MM-rallin jälkeen. Tänakin toiveissa on, että hänen tulevaisuutensa on selvillä tavallista aiemmin, jotta hän voi keskittyä pelkästään mestaruuskamppailuun kauden jälkimmäisellä puoliskolla.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ymmärtää, miksi Tänakilla on kiire asian kanssa.

– Muistan omaltakin kohdalta, että aina tulevaisuus oli mielessä. Ott ajattelee, ettei hänen tarvitsisi enää miettiä asiaa ja hän voisi keskittyä työntekoon. Se on yksi ylimääräinen asia mielessä, Mäkinen sanoo Rallit.fille.

Katso alta ennakko Sardinian MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,267049″ ap mute ]

 

Tänak on voittanut kaksi edellistä MM-osakilpailua ja MM-pisteissä virolaiskuljettaja on toisena vain kahden pisteen päässä Citroenin Sebastien Ogierista. Tänak näytti alkukauden kisoissa, että hän pystyy ajamaan voitosta jokaisessa MM-rallissa.

– Ottin ei hirveästi tarvitsisi miettiä sopimusasioita, sillä hänellä on joka tapauksessa tulevaisuus MM-sarjassa. Mihin suuntaan se on, sitä ei kukaan tiedä (ennen kuin hän tekee päätöksensä). Luulen, että siellä on useampikin tiimi, joilla on tahtotilaa ottaa hänet. Se on ihan selkeä homma, Mäkinen painottaa.

Mäkinen ei ole vielä miettinyt ensi vuoden kuljettajakokoonpanoa, mutta yksi asia on varma: Toyota haluaa pitää kiinni kultakimpaleestaan.

– Jos Ott haluaa tehdä sopimuksen, olemme heti valmiita menemään asian kanssa eteenpäin. Muiden kuskien tilannetta alamme analysoida vasta Neste-rallin jälkeen. Muutama kisa vielä, ja katsotaan sitten, miltä asiat näyttävät, Mäkinen pyörittelee.

Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke ajavat Tänakin tallikavereina tällä kaudella. Meeke on MM-pisteissä viidentenä ja Latvala kahdeksantena.

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstaina.

Lue myös nämä