Ajaako Fernando Alonso WRC-autolla Espanjan rallissa? Toyotan suomalaispomo lyttäsi huhut

Fernando Alonso. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Sosiaalisessa mediassa on spekuloitu jo pitkään entisen F1-tähden Fernando Alonson mahdollisella rallidebyytillä. Huhujen mukaan Alonso ajaisi neljättä Toyota Yaris WRC:tä lokakuun Katalonian rallissa.

Tämän viikon Sardinian osakilpailussa suomalaiskuski Juho Hänninen ajaa neljättä Yarista, kun hän tekee testimielessä paluun WRC-auton rattiin puolentoista vuoden tauon jälkeen. Toyotan rallitiimin urheilujohtaja Kaj Lindström kuitenkin toppuuttelee Alonso-huhuja Motorsport.comin sivuilla.

– Minusta se on vain jälleen yksi vahva huhu, kuten Kimi Räikkösen kohdalla jokin aika sitten, Lindström toteaa.

– Meillä on optioita Takamoton (Katsuta) kanssa muutaman rallin osalta pois lukien Turkki. Se on aika hankala kisa logistisesti. Jos me ajamme neljällä autolla Espanjassa, luulen, että neljäs auto on Takamotolle, ei Alonsolle, Lindström jatkaa.

Katso alta ennakko Sardinian MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Katsuta kuuluu Toyotan kehitysohjelmaan ja japanilainen on jo ajanut WRC-autolla kaksi SM-rallia. Räikkösen osalta ensimmäiset rallihuhut pitivät kutinsa, kun mies ajoi MM-sarjassa vuosina 2010 ja 2011. Myös viime vuonna Räikkösen huhuiltiin palaavan rallin pariin Toyotan tiimissä, mutta suomalaistähti teki sopimuksen Alfa Romeon F1-tallin kanssa.

Alonso puolestaan on jo japanilaiskonsernin palkkalistoilla, sillä espanjalainen kisaa World Endurance Championship (WEC) -sarjassa Toyotalla. Oviedolaisen meriittilistaan mittavan F1-uran ja maailmanmestaruuden lisäksi kuuluu myös legendaarisen Le Mansin 24 tunnin kisan voitto vuonna 2018 yhdessä Sébastien Buemin ja Kazuki Nakajiman kanssa. Tuolloinkin autona oli Toyota.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö