Ott Tänak purki valtavaa pettymystään – virolaiskuljettaja sai varoituksen jo aamulla

Ott Tänakin toiveet voitosta kotiyleisön edessä menivät murskaksi jo ennen Viron MM-rallin lähtöseremonioita.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak selvitti torstaiaamuna testierikoiskokeen huippuajalla ensimmäisellä vedollaan. Mutta testipätkän maalissa paljastui, ettei Tänakin Ford Puma Rally1 -autossa ole kaikki kunnossa.

M-Sport-talli totesi lopulta huoltoalueella, ettei moottorivikaa voida korjata muuten kuin moottoria vaihtamalla. Tämä puolestaan tarkoitti sitä, että Tänakille mätkäistiin viiden minuutin aikarangaistus moottorinvaihdosta ennen ensimmäistä aikatarkastusasemaa.

Lue myös: Ott Tänakin voittohaaveet murskaksi ennen MM-rallin starttia – virolaistähdelle tuntuva aikarangaistus

Näin ollen Tänakilla ei ole asiaa huippusijoille nopeassa sorakilpailussa, johon hänellä oli suuret odotukset kotiyleisön edessä.

– Kilpailu on meiltä ohi. Tämä on iso sokki kaikille, Tänak purki pettymystään.

– Katsotaan, mitä voimme tehdä viikonlopun aikana. Meillä on yhä mahdollisuus ajaa ja meidän pitää hoitaa työmme.

Tänak oli saanut ennen testierikoiskoetta varoituksen sanan kilpuriinsa liittyen.

– Menetimme yhden sylinterin erikoiskokeen lopussa. Ilmeisesti tiimiväki oli löytänyt jotain autosta jo eilen. Minulle ilmoitettiin tänään, että jotain voi tapahtua. Ja valitettavasti niin kävi, virolaistähti surkutteli.

M-Sportille täksi vuodeksi palanneen Tänakin kausi Ford Puman ratissa on ollut paikoin tuskainen. M-Sportilla ei ole samoja resursseja taustallaan kuin sen kilpailijoilla Toyotalla ja Hyundailla, jotka ovat täysiverisiä tehdastiimejä.

M-Sportilla oli paiskittu kovasti töitä ennen Viron ja Suomen MM-ralleja, mutta talli ja sen tähtikuljettaja kohtasivat lopulta karun kohtalon jo ennen ensimmäistä erikoiskoetta.

– Meillä on ollut aika paljon ongelmia, mutta tätä rallia varten kaivoimme todella syvältä saadaksemme kaiken mahdollisen irti autosta. Mielestäni onnistuimme siinä.

– En siltikään sano, että olisimme samalla tasolla Toyotan poikien kanssa, mutta teimme maksimiponnistuksen. Nyt harmittaa, että kaikki valui hukkaan tällä tavalla, Tänak totesi.

Viron MM-rallin avaava yleisöerikoiskoe alkaa torstai-iltana kello 20.05.

Katso alta kooste testierikoiskokeen tapahtumista.

Lue myös nämä