Voiko Kalle Rovanperä tehdä saman tempun kuin Ott Tänak? Suomalaistähden vastaus pistää miettimään

Toyotan Kalle Rovanperällä ei ole sopimusta rallin MM-sarjaan kaudeksi 2024.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puolustava maailmanmestari on ajanut Toyotalla vuodesta 2020 lähtien. Japanilaisvalmistajan GR Yaris Rally1 -kilpuri on kiistatta tällä hetkellä sarjan suorituskykyisin ja luotettavin auto.

Kaiken järjen mukaan Rovanperän ei ole mitään järkeä vaihtaa tallia ensi kaudeksi, vaikka managerivelho Timo Jouhki onkin väläytellyt mediassa, että keskusteluita on aloiteltu myös Hyundain rallitallin kanssa. Rovanperällä ottajia riittäisi kaikissa talleissa, sillä onhan nuori suomalaiskuski ajamassa mestariksi myös tänä vuonna.

Rallit.fi tavoitti torstaina Rovanperän Viron MM-rallin testierikoiskokeen huoltoalueelta. Toyota-tähti oli ensi kauden suunnitelmistaan vielä vaitonainen.

– Minun päätöshän se on, mutta en mää tiiä, milloin siitä kukaan kuulee mitään, Rovanperä tokaisi.

Ott Tänak voitti Toyotalla mestaruuden kaudella 2019 ja siirtyi sen jälkeen Hyundaille. Homma ei kuitenkaan lähtenyt toimimaan oikein missään vaiheessa virolaisen osalta Hyundailla ja täksi vuodeksi mies vaihtoikin M-Sport Fordin auton rattiin.

Tänakin esimerkki on pieni varoitus Rovanperälle ja siksi mies myöntää myös itse, että tallinvaihto ei välttämättä olisi järkevin vaihtoehto.

– Ei kait se (tallin vaihtaminen) hirveän järkevältä kuulosta, Rovanperä naurahti.

Eli todennäköisempää on, että tämä sama auto pysyy myös ensi kaudella?

– Eihän sitä kukaan tiedä koskaan, Rovanperä vastasi hartioitaan kohautellen, kieltämättä hieman arvoituksellisesti.

Viron MM-rallin avauserikoiskoe ajetaan torstai-iltana Tarton kaupungin keskustassa. Rovanperä on vienyt kisaan nimiinsä kahtena edellisenä vuotena.

– Tietenkin olen aika hyvillä fiiliksillä. Tämä on kauden lempiralli minulle, joten ainahan tänne on kiva tulla. Toki kisa ei ole helppo. Lähtöpaikka vaikuttaa aina sorarallissa, mutta onneksi on jotain toiveita sadekuuroista, Rovanperä mietti.

– Näistä pätkistä kuitenkin tykkään tosi paljon. Se on jo positiivista ja tuo mukavaa fiilistä lähteä ralliin.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat