Ott Tänak kilpailee kakkosluokan kilpurilla – heitti pahan kuitin kartturilleen: ”En tiedä, pitäisikö minun sanoa tätä”

Ott Tänak palaa ralliauton rattiin jo tulevana viikonloppuna.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak on viihtynyt otsikoissa viimeisen viikon aikana. Hän voitti viime viikonloppuna Chilen MM-rallin Ford Puma Rally1 -autolla upean esityksensä päätteeksi. Keskiviikkona puolestaan vahvistui, että Tänak loikkaa takaisin Hyundain WRC-tallin kuljettajaksi kaudeksi 2024.

Lue myös: Nyt tuli virallinen vahvistus: Ott Tänak palaa Hyundaille!

Tänä viikonloppuna Tänak hyppää puolestaan kakkosluokan kilpuriin, kun hän ajaa Viron Saarenmaa-rallissa Ford Fiesta Rally2 -autolla.

– Valitettavasti olen luvannut mennä sinne. Tällä hetkellä se ei tunnu parhaalta päätökseltä, Tänak veisteli sunnuntaina Chilen MM-rallivoittonsa jälkeen.

– Vakavasti ottaen nautin siitä, että pääsen Saarenmaalle. Se on kotisaareni, mutta en ole ajanut siellä viiteen tai kuuteen vuoteen.

Viimeksi Tänak kilpaili Saarenmaa-rallissa vuonna 2017 ja tuolloin hänen autonaan oli Ford Fiesta WRC. Virolaistähti on osallistunut kisaan yhteensä 11 kertaa ja voittanut sen kolmesti.

Tänakin luottokartanlukija Martin Järveoja pitää viikonlopun vapaana rallihommista. Tänakille nuotteja lukee toinen virolaiskuljettaja Robert Virves.

– Asiat voivat mennä suuntaan tai toiseen, kun autossa on kaksi kuskia, Tänak naurahti.

– En tiedä, pitäisikö minun sanoa tätä ääneen, mutta hän (Virves) on toiminut viime aikoina kartturinani kisoihin valmistavissa testeissä. Tuntuu siltä, että hän on parempi kartanlukijana kuin kuljettajana, virolaistähti kuittaili.

Saarenmaan rallissa ajetaan kaikkiaan 12 erikoiskoetta perjantaina ja lauantaina.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä