Justus Räikkönen ottaa uuden askeleen ralliurallaan

Justus Räikkönen hyppää uuden ralliauton puikkoihin tulevana viikonloppuna.
Justus Räikkönen
Justus Räikkönen. Kuva: Ville Laakso/KMS Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Räikkönen ottaa uuden askeleen urallaan, sillä hän kilpailee ensimmäistä kertaa urallaan ulkomailla. Räikkönen ajaa KMS Racing -tallin kalustolla Viron Saarenmaa-rallissa.

Lisäksi Räikkönen tekee debyyttinsä nelivetoisen kilpurin ratissa. Hän ajaa sorakilpailussa Ford Fiesta Rally3 -autolla.

Räikkönen, 18, saavutti tänä vuonna rallin SM-sarjan SM3-luokan mestaruuden etuvetoisella Peugeot 208 Rally4 -autolla.

– En tiedä kumpi jännittää enemmän, ensimmäinen kansainvälinen kilpailu vai itselle täysin uusi vetotapa autossa. Nelivedossa on omat temppunsa, ja sen dynamiikkaa täytyy opetella vielä, Räikkönen kertoo KMS Racingin tiedotteessa.

– Eiköhän tämän viikonlopun jälkeen pikkuhiljaa opita nelivedon saloja. On kivaa vain pyrkiä kehittymään läpi viikonlopun ilman isompia paineita menestyksestä.

Viron rallisarjaan kuuluvassa Saarenmaa-rallissa ajetaan kaikkiaan 12 erikoiskoetta perjantaina ja lauantaina. Räikkösen tallikaverina kilpailee toinen suomalaistoivo, 18-vuotias Raoul Dahlqvist, jonka ajokkina on Rally4-luokituksen Ford Fiesta.

– Odotan innolla, millainen ralli on luvassa ja millainen taso Virossa on. En ota paineita ensimmäisestä rallistani ulkomailla, vaan tutustutaan autoon ja erilaisiin pätkiin, Dahlqvist sanoo.

– Vaikka auto onkin meille uusi, olemme saaneet syksyn aikana hyvin kilometrejä autoon. Tavoitteena Saarenmaalta on kerätä kilometrit talteen ja saada oppia autosta. Niin kauan kuin ei olla viimeisiä, niin tulokseenkin voi olla tyytyväinen.

Saarenmaa-rallin suurin tähti on viime viikonloppuna Chilen MM-rallin voittanut Ott Tänak, joka kilpailee kotisaarellaan Ford Fiesta Rally2 -autolla Robert Virveksen kanssa. Keskiviikkona vahvistui, että Tänak edustaa ensi kaudella Hyundain tehdastallia.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat