Ott Tänak kiitteli vuolaasti kisajärjestäjiä – ”Näytti suurelta riskiltä”

Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Palkintopallille palannut Ott Tänak avasi tuntojaan riskialttiina pidetyn Ruotsin MM-rallin järjestämisestä.

Viikonloppuna ajettu Ruotsin MM-ralli muistetaan ennen kaikkea lumiolosuhteista, tai pikemminkin niiden puutteesta. Koko kilpailun järjestämistä punnittiin pitkään, mutta lopulta kilpailu päätettiin ajaa typistettynä.

– Kilpailujärjestäjät ovat tehneet erittäin hyvää työtä. Päätös kilpailun järjestämisestä näytti suurelta riskiltä sääolosuhteet huomioiden. Ei ole ollut helppoa, mutta tehdyt päätökset olivat oikeita, Tänak saneli.

Tänak itse pääsi alusta alkaen kohtalaisen hyvään vauhtiin, mutta pienet erot kääntyivät liian usein voiton ottaneen Toyotan Elfyn Evansin eduksi. Hyundai-kuljettaja Tänak otti lopulta toisen sijan 12,7 sekuntia Evansille jääneenä.

Lue myös: Kalle Rovanperä murskasi multimestarin – teki upeaa historiaa Ruotsin MM-rallissa

Tänak kuului niihin kuljettajiin, jotka puhuivat pätkien jälkeen vaihtelevista olosuhteista.

– Nopeudet olivat korkeita, minkä takia joissain paikoissa oli vaikeaa, mutta onneksi meillä oli tarpeeksi renkaita käytössä. Ei olisi ollut mahdollista järjestää enempää erikoiskokeita, mutta järjestetyt pätkät olivat hyvässä kunnossa, Tänak mietti.

Tälle kaudelle Hyundain rattiin pompanneen Tänakin alku uudessa tallissa oli haasteellinen, kun Monte Carlon MM-ralli päättyi ennen aikojaan rajuun ulosajoon. Uusi auto vaatii aina totuttelua ja ajokilometrejä, mutta niitä Tänakille ei liiemmin ole ollut tarjolla.

Lue myös: Toyotan uusi tähti teki historiaa ja nappasi MM-sarjan kärkipaikan – joutuu ikävään rooliin seuraavassa MM-rallissa

Ruotsissa tilanteeseen saatiin jo pientä korjausta – myös kohtalaisen menestyksekkäästi huomioiden rallin toisen sijan sekä kaksi pohja-aikaa.

– Alkukausi on ollut kiireinen. Tästä viikosta saimme kuitenkin hyviä asioita irti. Nyt meillä on jonkinlainen käsitys toiminnasta. Asetelmat jatkoon ovat mielenkiintoiset, hallitseva maailmanmestari pohti.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Seuraavana vuorossa oleva Meksikon ralli ajetaan neljän viikon kuluttua. Sitä ennen Tänakilla on hieman aikaa tutustua Hyundain i20 WRC -autoon. Kuljettaja tiedostaa, että työtä on edessä, mutta tilanne on kaikkea muuta kuin toivoton.

– Tulen askel askeleelta enemmän sinuiksi auton kanssa. Auto on hyvin erilainen kahteen edelliseen verrattuna. Meillä on monta osa-aluetta, joissa voimme kehittyä ja tulla paremmiksi, virolainen summasi.

Jere Korkalainen

Lue myös: Kalle Rovanperän mykistävä temppu löi useimmat ällikällä – ”Pitää olla tyytyväinen”

Lue myös: Tallipomo Tommi Mäkinen ällisteli Rovanperän huippuvetoa – ”Pojat saattoivat ihmetellä, mitä Kalle touhusi siellä”

Jaa uutinen