Quantcast

Kalle Rovanperän mykistävä temppu löi useimmat ällikällä – ”Pitää olla tyytyväinen”

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä teki ällistyttävän suorituksen Ruotsin MM-rallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella.

Rovanperä latasi ylivoimaisesti nopeimman ajan, sillä kakkosajan kellottanut Hyundain Thierry Neuville jäi 3,7 sekuntia Toyotan nuoren suomalaiskuljettajan pohjista. Samalla Rovanperä nousi lopputuloksissa kolmanneksi tallikaverinsa ja kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin edelle.

Vasta 19-vuotias Rovanperä teki historiaa, sillä hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin palkintokorokkeelle yltänyt kuljettaja rallin MM-sarjassa.

– Hyvältähän tämä tuntuu. Power Stagella tuli kyllä hieno aika. Olosuhteet olivat tosi vaativat – oli vesisadetta, mutaa, jäätä ja kaikkea sekaisin. Onnistuimme siellä hyvin, Rovanperä myhäili Rallit.fille.

Lue myös: Kalle Rovanperä murskasi multimestarin – teki upeaa historiaa Ruotsin MM-rallissa

Rovanperä oli 0,5 sekunnin päässä Ogierista ennen päätöspätkää. Uran ensimmäinen pohja-aika takasi puuppolalaiselle palkintosijan jo toisessa MM-osakilpailussa WRC-autolla.

– Tosi hyvä fiilis, kun se tuli kilvanajolla. Se on aina tärkeintä. Kun summaa muutenkin koko viikonloppua, ja ottaa kaikki virheet pois, meillä on ollut tosi hyvä vauhti. Pitää olla tyytyväinen.

Rovanperä kuittasi Ruotsin MM-rallista komean 20 pisteen potin, kun hän sai Power Stagen voitosta viisi lisäpistettä. MM-sarjan kokonaistilanteessa Rovanperä on parhaana suomalaisena sijalla neljä.

Kuuntele alta Kalle Rovanperän mietteet Ruotsin MM-rallin päätteeksi. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,319426″ ap mute ]

 

Rovanperän debyyttikausi WRC-ohjaamossa on alkanut loistavasti. Kauden avauskisassa Monte Carlossa hän sijoittui viidenneksi.

– Se helpottaa tosi paljon (kun alla on kaksi hyvää tulosta). Siitä saa lisää itseluottamusta. Nyt tulostavoitteita voi olla vähemmän, kun pystyy ajamaan enemmän ilman paineita, Rovanperä tuumi.

Seuraavaksi MM-sarja siirtyy soraralleihin Atlantin toiselle puolelle. Kuukauden kuluttua kilpaillaan Meksikossa ja huhtikuussa Argentiinassa.

– Meidän pitää edelleen treenata, sillä en ole vielä ajanut soralla tällä autolla. Varmasti eteen tulee vaikeitakin hetkiä, mutta toivottavasti niitä tulee vähemmän. Jos tämä jatkuu samalla tavalla, niin se on hyvä, Rovanperä summasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat