Suomalaiskuskilta rehellistä puhetta MM-rallin jälkeen: ”Vauhti oli huono koko kisan ajan”

Eerik Pietarinen ei saanut onnistumista viime viikonloppuna ajetussa Portugalin MM-rallissa.
Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Eerik Pietarisen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pietarinen starttasi sorakilpailuun Printsportin Volkswagen Polo R5 -autolla. Pietarinen sijoittui lopulta WRC2-luokassa vasta 17:nneksi.

Suomalaiskuskin murheet alkoivat jo ensimmäisenä kunnon ajopäivänä. Renkaat alkoivat paukkua Pietarisen ja kartanlukija Antti Linnakedon kilpurista, ja lopulta kisapäivä jäi kokonaan kesken.

– Eihän tämä nyt paras ralli meille ollut. Viisi rengasrikkoa ja perjantain keskeytys jarruputken rikkouduttua veivät parhaan terän kisasta, Pietarinen kertoi tiedotteessaan.

Pietarinen pystyi jatkamaan kilpailua lauantaina, mutta edessä oli uusia ongelmia.

– Lauantaina kärsimme huonosta lähtöpaikasta. Amaranten (37 km) erikoiskokeelle saimme neljän minuutin lähtövälin, mutta siitä huolimatta ajoimme edellä lähteneen kiinni, ja jouduimme ajamaan pölyssä pari kilometriä.

– Sunnuntaina ei murheita ollut, vaan pääsimme ajamaan erikoiskokeet läpi. Voitettavaa ei hirveästi ollut. Vauhti oli huonoa koko kisan ajan. En saanut ajamisesta kiinni, vaikka autolla kyllä olisi pystynyt ajamaan kovempaa, Pietarinen tunnusti rehellisesti.

Pietarisen kisarutiini ei ole kovimpien kilpakumppanien tasolla.

– Eniten se on siitä kiinni, että saa ajaa ralleja tarpeeksi. Seuraavaksi lähdemme Sardiniaan, ja sen jälkeen katsotaan tilannetta uudestaan, Pietarinen summasi.

Sardinian MM-ralli ajetaan ensi viikolla.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat