Onko Ott Tänakilla edessään epätoivoinen tehtävä? – ”Emme halua luovuttaa!”

M-Sport Fordin rallitalliin täksi kaudeksi siirtyneen Ott Tänakin vuosi ei ole sujunut toivotulla tavalla.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak juhli voittoa helmikuussa Ruotsissa, mutta alkukauden seitsemään kisaan on mahtunut myös useampi kehnompi ralli. MM-pisteissä Tänak on ennen kuutta viimeistä rallia kolmantena. Eroa sarjaa johtavaan Toyotan Kalle Rovanperään on 42 pistettä.

Selvää on, että Tänakin on tämän viikon kotikisassaan Tarton alueen sorateillä saalistettava huipputulos. Mestaruustaiston kannalta olennaisinta olisi, että Rovanperä jäisi taakse, jottei ero kärkeen venähdä liian isoksi.

Tänak on useaan otteeseen tuskaillut, ettei M-Sport Fordin Puma Rally1 -auto osu miehen käteen sorapinnoitteella. Nyt alla on sekä kisaa edeltävät testit että pieni testiralli Etelä-Virossa viikko sitten. Silti M-Sportin kaluston suorituskyky on edelleen pieni arvoitus, vaikka Tänak onkin ranteillaan paikannut vauhdin ja luotettavuuden puutetta parhaansa mukaan kauden aikana.

– Nyt starttaamme kauden toiselle puoliskolle ja emme missään nimessä halua luovuttaa mestaruustaistelua. Meidän on nostettava omaa tasoamme ja laitettava kaikki peliin, Tänak tykittää.

– Kotikisamme jälkeen ei ole isoa huilaustaukoa ennen Suomen rallia, joten jos joku asia ei toimi Virossa, pitää tehdä vieläkin kovemmin töitä. Toivottavasti kaikki on kuitenkin kunnossa heti ensimmäisessä kisassa.

Kuten todettua, Tänak on ainakin saanut testata Pumaansa urakalla ennen kotikisaansa.

– Meillä on ollut todella intensiivinen valmistautuminen tähän kisaan. Ajoimme omat testimme sekä pienen rallin siihen päälle. Olemme tehneet todella ison työn, jotta kaikki olisi valmista kotikisaamme varten, Tänak toteaa.

– Seuraavassa kahdessa rallissa on kyse vain suorituskyvystä, joten meidän pitää lyödä kaikki likoon. Sitten näemme, miten lähellä olemme muita.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat