Saiko Hyundai-tähti Esapekka Lapilta elintärkeät neuvot? – ”Tykkäsin niistä paljon”

Hyundain tähtikuljettaja Thierry Neuvillella saattaa olla edessään melkoisen tuskainen kesä.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Keniassa juhannuksena hylkäyksen kokenut belgialaiskuljettaja on MM-sarjassa viidentenä muhkeat 47 pistettä Toyotan Kalle Rovanperää perässä. Kaiken lisäksi edessä on kaksi Neuvillen kannalta kehnoa rallia, kun MM-pisteistä taistellaan tällä viikolla Virossa ja muutama viikko myöhemmin Suomessa.

Kaudella 2013 Neuville ylsi Keski-Suomessa Fordin ratissa komeasti toiseksi, mutta Hyundailla palkintosijoille mies ei ole koskaan yltänyt. Virossa Neuville oli sentään pari vuotta sitten kolmas.

– En tiedä, mikä siinä on niin vaikeaa. Autot ja tiet ovat toki muuttuneet. Muistan, että vuonna 2013 minulla oli huippuhyvä fiilis autossa ja oli yksinkertaista ajaa kovaa. Sen jälkeen on ollut vaikeaa, mutta toki pitää muistaa, että Toyotan auto on kehitetty niillä teillä, Neuville sanoo Dirtfishin sivuilla.

Ottin (Tänak) kannalta tilanne oli sama paitsi viime vuonna, kun hän ajoi uskomattoman kisan. Ehkä minunkin vauhtini on tänä vuonna parempaa. Ainakin fiilis on parempi, mutta en tiedä, riittääkö se.

Neuvillen tiimiin täksi kaudeksi liittynyt suomalaisässä Esapekka Lappi on jo tuonut belgialaiselle uutta tietotaitoa nopeille sorateille.

– Meillä oli kaikilla hyvä tunne autossa teisteissä. Olimme tyytyväisiä auton ajettavuuteen ja käyttäytymiseen. Toivottavasti voimme vähän kuroa kilpailijan etua nopeissa ralleissa, Neuville toteaa.

– EP testasi ensin ja otimme muutaman hänen hyväksi kokeman ratkaisun käyttöömme. Ne me pystyimme vahvistamaan, mikä oli hyvä juttu. Otin muutaman jutun EP:n voimansiirtovalinnoista käyttööni. Tykkäsin niistä paljon, joten katsotaan, mihin voimme yltää.  

Neuville on jo leimautunut MM-sarjan ikuiseksi hopeamitalistiksi. Tälläkin kaudella mestaruuteen nouseminen vaatii jo pientä ihmettä, tai ainakin sitä, että belgialaisen olisi lyötävä Rovanperä sekä Virossa että Suomessa.

– Jos haluamme pitää mestaruustaistelun elossa, meidän pitäisi lyödä Kalle isolla marginaalilla. Se on toki erittäin haastavaa. Siksi on vain pyrittävä omaan parhaaseen suoritukseen. Jos pystymme siihen, voimme olla tyytyväisiä.

Hyundai-tähti on tunnetusti vahva teknisissä soraralleissa. Nopeat kisat ovat edelleen miehelle takkuisia, vaikka Neuville onkin huipputasolla ajanut jo yli vuosikymmenen ajan.

– Tulevissa ralleissa pitää ajaa paljon poikittain ja siinä en ole kovin hyvä. Myös riskejä on otettava enemmän kovissa vauhdeissa, joten pitää uskaltaa. On kuitenkin tärkeää, että tuntee olevansa kontrollissa. Se on ollut minulle vaikeaa, Neuville selittää rallisivustolle.

– Olen aina hävinnyt nopeilla osuuksilla kaikissa ralleissa, mutta teknisillä pätkillä olen todella vahva. Se ei ole mikään salaisuus, mutta teemme asian eteen töitä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat