Jari-Matti Latvala naulasi Viron MM-rallin menestysreseptin

Toyotan WRC-talli lähtee vahvassa vireessä tämän viikon Viron MM-ralliin.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Alla on komea kolmoisvoitto juhannukselta Keniasta ja sen lisäksi Jari-Matti Latvalan johtamalla tiimillä on edessään kaksi lempikisaa Virossa ja Suomessa.

– Keniassa kauden puoliväli tuli täyteen ja saimme sieltä uskomattoman tuloksen. Johdamme sekä kuljettajien että valmistajien sarjaa, mikä kertoo tiimin vahvasta tekemisestä. Tietenkin tavoitteemme on jatkaa samalla iskulla Virossa ja Suomessa, Latvala summaa.

– Tulevissa kisoissa kyse on puhtaasti suorituskyvystä. Myös kuskeilta vaaditaan erilaista lähestymistapaa verrattuna edellisiin rajuihin soraralleihin. Jos haluaa voittaa, on puskettava ensimmäisestä mutkasta lähtien.

Kalle Rovanperä juhli Toyotan ratissa Virossa voittoa kahdella edellisellä kaudella. Latvala korostaa, ettei menestys tule silti tarjottimella. Talli on kuitenkin päivittänyt autoaan moottorin osalta, joten siinä mielessä ennusmerkit ovat lupaavia.

– Olimme vahvoja Virossa vuosi sitten, mutta olemme silti tehneet kovasti töitä, jotta pystyisimme parantamaan suorituskykyämme. On hienoa, että voimme tuoda autoomme uusia päivityksiä, Latvala hehkuttaa.

– Meidän kuskimme ovat aina nauttineet nopeita sorateistä, joten odotamme tulevia kisoja suurella innolla.  

Viron MM-ralli käynnistyy torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Rallissa on luvassa 21 pikataivalta ja hieman yli 300 EK-kilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat