Nytkö se jo alkoi? Kalle Rovanperästä laitettiin ensimmäiset huhut liikkeelle

Kun kesä on saapunut, huhut alkavat kiihtyä rallin MM-sarjassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maailmanmestari Kalle Rovanperän sopimus Toyotan kanssa on katkolla kuluvan kauden päätteeksi. Kansainvälinen rallisivusto Dirtfish uutisoi maanantaina, että Rovanperän manageri Timo Jouhki on aloittanut keskustelut myös Hyundain WRC-tallin kanssa.

Jouhki kertoi sivustolle, että ”tällä hetkellä kaikki on auki ensi vuodelle ja siitä eteenpäin”.

Mikäli tiedot Jouhkin neuvotteluista Hyundain kanssa pitävät paikkansa, tilanteessa ei ole sinänsä mitään erikoista. Suomalaismestarin markkina-arvo on juuri nyt pilvissä, minkä takia on täysin normaalia, että keskusteluja käydään suuntaan ja toiseen ennen uutta sopimusta. Seuraavasta sopimuksesta tulee Rovanperälle todella rahakas, ajoipa hän sitten Toyotalla tai Hyundailla.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala painotti, että Toyotan toiveissa on päästä jatkosopimukseen Rovanperän kanssa.

– Meillä on kokonaispaketti kunnossa Kallen kanssa. Ja meistä tuntuu, että Kalle ajattelee samoin. Tämä on hänen kotitallinsa.

– Tässä on kyse Toyota-perheestä. Pidämme Kallen innokkuudesta tehdä mitä tahansa Toyotalla, olipa kyse maailmanmestaruuden voittamisesta tai driftaamisesta GR Corollalla. Hän on osa perhettä, ja haluamme pitää tilanteen samanlaisena jatkossakin, Latvala sanoi.

Yleensä kuljettajahuhut käynnistyvät vasta myöhemmin kesällä, mutta tällä kertaa ensimmäiset spekulaatiot julkaistiin hieman aiemmin.

– Kesän tullessa on tavallista, että alamme nähdä juttuja sopimuksista. Lähestymme nyt kauden puoliväliä, joten tämä on melkein normaali tilanne, Latvala totesi.

Rovanperä on edustanut Toyotan tehdastallia kaudesta 2020. Tiimin kotipaikka sijaitsee Jyväskylässä käytännössä Rovanperän kotikulmilla, vaikkakin hän asuu nykyään Monacossa.

Rovanperä sijoittui kolmanneksi sunnuntaina päättyneessä Sardinian MM-rallissa. Hän johtaa MM-sarjaa 25 pisteen erolla Hyundain Thierry Neuvilleen.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta Sardinian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä