Hyundai-pomolta vuolaat kehut Esapekka Lapille

Hyundain uusi tallipäällikkö Cyril Abiteboul pääsi ensimmäistä kertaa juhlimaan voittoa rallin MM-sarjassa sunnuntaina.
Cyril Abiteboul ja Esapekka Lappi
Cyril Abiteboul ja Esapekka Lappi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Abiteboul hyppäsi Hyundain ruoriin vuodenvaihteen jälkeen. F1-sarjasta tuttu ranskalainen joutui heti kovaan paikkaan uudessa pestissään: Hyundai jäi alkukauden kisoissa Toyotan jalkoihin, ja lisäksi talli kohtasi suuren surun huhtikuussa, kun irlantilaiskuljettaja Craig Breen menetti henkensä testionnettomuudessa Kroatiassa.

Viikonloppuna ajetussa Sardinian MM-rallissa Abiteboul ja koko Hyundain tiimi saivat viimein syytä iloon. Talli nappasi kaksoisvoiton, kun Thierry Neuville ajoi sorakisassa ykköseksi ja Esapekka Lappi toiseksi.

Abiteboul arvosti Lapin suorituksen korkealle. Suomalaiskuski oli mukana voittotaistossa, mutta kun kisaa johtanut Toyota-kuljettaja Sebastien Ogier ajoi ulos, oli voitto korvamerkitty tallin ykköskuljettajalle Neuvillelle.

– Esapekka on varmasti tyytyväinen tuloksesta, mutta voin myös aistia hänen turhautumisensa. Esapekalla oli iso merkitys menestyksessämme tässä rallissa. Mielestäni hän oli rallin paras kuljettaja, Abiteboul naulasi.

– Esapekka oli uskomaton koko ajan – valmistautuessaan kilpailuun ja rallin aikana.

Kaksoisvoitto oli vapauttava Hyundaille, jonka edellinen voitto oli tullut viime vuoden puolella. Nyt talli saavutti hieman Toyotaa valmistajien MM-sarjassa.

– Olemme päässeet tasaisesti palkintokorokkeella tällä kaudella, mutta meiltä uupui vielä voitto. Nyt saavutimme sen tyylikkäästi.

– Tämä oli koko tallin yhteinen ponnistus. Juuri näitä hetkiä varten olemme mukana moottoriurheilussa. En saavuttanut koskaan voittoa formula ykkösissä, joten olen tyytyväinen, että löysin paikan, jossa voin voittaa, Abiteboul vitsaili.

Rallin MM-sarja jatkuu vajaan kolmen viikon kuluttua Keniassa.

Katso alta Sardinian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä