Nuoren lahtelaisen rallikuskin nimi liitettiin jo isoihin ympyröihin – ”Olemme tehneet jotain asioita oikein”

Vuoden 2021 rallin MM-sarjan juniorimestari Sami Pajari nimi liitettiin touko-kesäkuun vaihteessa Hyundain rallitiimiin.
Sami Pajari
Sami Pajari.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tiedossa oli, että Hyundai etsii uutta kuljettajaa huhtikuussa Kroatian MM-rallin ennakkotesteissä traagisesti menehtyneelle Craig Breenille. Vaikka Pajarilla kannuksia ei ykkösluokasta ole lainkaan, on nuoren lahtelaisen nimi silti pantu merkille.

Vaikka homma jäi huhujen asteelle sekä kotimaisessa että kansainvälisessä mediassa, oli Pajari silti otettu ”julkisuusmyllystä”.

– On se hienoa ja jollain tavalla osoittaa, että olemme tehneet jotain asioita oikein, jos meikäläisen nimi tuollaisiin spekulaatioihin liitetään ja vieläpä ihan kansainvälisellä tasolla, Pajari myhäilee Rallit.fille.

Lopulta Hyundai nappasi odotetusti Teemu Sunisen kuskikseen tehdastiimiin Viron ja Suomen nopeisiin soraralleihin. Samalla korealaisvalmistaja tiedotti, että viime kauden WRC2-mestari Emil Lindholm korvaa ainakin Virossa Sunisen Hyundain Rally2-auton ratissa.

Pajari ajaa MM-sarjaa uudella Skoda RS Fabia Rally2 -autolla saksalaisessa Toksport-tiimissä. Nuoren rattimiehen mukaan Lindholmin kaappaus juurikin samaisesta Toksportin tiimistä on merkki siitä, että pian saattaa tapahtua muitakin kuljettajasopimuksia.

– En tiedä kuvioista sen enempää, mutta jos nyt jo aletaan WRC2-paikkoja jakamaan, niin luulisi, että kohta muutkin tallit ja kuskit lyövät kuvioitaan lukkoon, olivat ne siirrot sitten mitä hyvänsä. Varmasti ensi kauden tallipaikat alkavat pian olemaan tapetilla, Pajari miettii.

Viime vuonna Pajari ajoi WRC3-luokassa pronssille ja kilpaili myös ylemmässä WRC2-luokassa neljässä rallissa. Tänä vuonna fokus on ollut täysin WRC2-luokassa, josta seuraava pykälä on lajin kuninkuusluokka.

Tulevissa Viron ja Suomen ralleissa Pajari hakee vain voittoja. Ruotsin MM-rallissa lahtelainen oli jo kolmas ja Kroatiassa viides. Myös Sardiniassa kesäkuun alussa vauhti oli kärkitasolla, mutta lauantaina ulosajo vesitti kisan.

– Ei oikein voi sanoa muuta tavoitetta (kuin voitto). Ruotsista on jo se podium olemassa ja myös Sardiniassa ajoimme pohja-aikavauhtia sekä johdimme perjantain jälkeen. Sanoisin, että palkintopalli on vähimmäistavoite, Pajari naulaa.

– Toki voitosta ajetaan. Nyt voi ensimmäistä kertaa sanoa, että tuossa luokassa voitto on ihan realistinen tavoite.

Viron MM-ralli ajetaan 20.-23. heinäkuuta.

Katsoa alapuolelta viime kesän Viron MM-rallin JWRC-luokan parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat