Teemu Suniselle tärkeä testikisa Hyundain tehdastallissa – vastassa Ott Tänak

Teemu Suninen kilpailee ensi viikonloppuna Hyundain Rally1-autolla Virossa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen on mukana lauantaina 8. heinäkuuta ajettavassa Etelä-Viron rallissa. Kisa pitää sisällään yhteensä yhdeksän erikoiskoetta, joille mittaa kertyy reilut 68 kilometriä. Kolme pikataivalta kierretään kolmeen kertaan.

Suniselle testikisa on erittäin tärkeä, sillä jokelalainen ei ole aiemmin kisavauhtia uudella Rally1-hybridiautolla ajanut. Suomalaiskuski on testannut autoa Hyundain testialueella Keski-Suomessa, mutta rallissa kuljettaja saa huomattavasti paremman tuntuman kilpuristaan.

Suninen valittiin edesmenneen Craig Breenin tilanne Hyundain tehdastallin kolmanteen autoon nopeisiin soraralleihin. Tällä tietoa miehen ohjelmaan kuuluvat Viron ja Suomen osakilpailut, mutta oletettavasti myös lisää MM-ralleja on luvassa ykköskaliiberin autolla.

– Me pääsemme Jämsän alueella ajamaan pari päivää. Siinäpä ne testit sitten oikeastaan ovat. Testirajoitukset ovat aika tiukat, eikä niitä päiviä kovin montaa ole. Niitä ei oikein Suomea ja Viroa varten kannata käyttää. Aika hyvin kuitenkin pystyy omalla testialueella kisaolosuhteita ajamaan, Suninen kommentoi testiohjelmaansa Rallit.fille.

– Sanotaan, että ei ne testirajoitukset ainakaan helpoksi hommaa tee. Tiimi kyllä koettaa tehdä kaikkensa, että pääsee tutustumaan autoon ja jotta se tuntuu vähän kotoisemmalta.

Etelä-Viron rallissa Sunisella on täydellinen vauhtimittari, sillä myös isäntämaan tähti Ott Tänak osallistuu ralliin M-Sport Fordin Puma Rally1 -autollaan. Tänak ajoi viimeksi kyseisen rallin vuonna 2020, jolloin hän oli ykkönen. Samana vuonna hän myös voitti Hyundain ratissa kautta aikain ensimmäisen Viron MM-rallin.

MM-sarjasta tutuista nimistä Etelä-Viron rallissa on mukana myös Tänakin suojatti Robert Virves, joka kilpailee Fordin R5-autolla.

Katso alapuolelta viime kesän Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat