Norjalaiskuskille ensimmäinen MM-ralli WRC-autolla – ”Olen tehnyt koko urani töitä tämän eteen”

Ole Christian Veiby
Ole Christian Veiby. Kuva: Jordi Rierola/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalainen Ole Christian Veiby tekee debyyttinsä WRC-autolla MM-tasolla joulukuun alun Monzan rallissa. Veiby ajaa Monzassa Hyundai i20 WRC:llä. 

Samalla autolla ranskalaisnuorukainen Pierre-Louis Loubet ajoi Virossa, Turkissa ja Italiassa. Veibyn kartturina toimii luottomies Jonas Andersson.

Veiby ei ole aiemmin ajanut rallissa WRC-autolla. Norjalaisella on jonkin verran kokemusta Hyundain Alzenaun tehtaalta, jossa hän on autoa testannut.

– Tämä on minulle mahtava tilaisuus. Olen tehnyt koko urani ajan töitä sen eteen, että pääsen ajamaan WRC-autolla, Veiby kommentoi.

– Monza on minulle täysin uusi kisa, mutta tilanne on sama monille muillekin kuskeille. Toivon, että pääsen ajamaan pienen testin ennen kisaa. Minulla on toki kokemusta tehtaan ympäristössä ajetuista testeistä, mutta ei yhtään kilpailukokemusta, 24-vuotias Veiby jatkaa.

Veiby ajaa huomenna lauantaina Virossa Kehala-rallissa, mutta alla on Hyundain R5-auto. Tällä kaudella Veiby on sijoittunut WRC2-luokassa toiseksi sekä Ruotsissa että Sardiniassa. Meksikossa norjalainen oli luokassaan kolmas, mutta Virossa tuloksena oli ulosajo.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

Lue myös nämä