Kalle Rovanperälle heitettiin haaste – ”Sitä varten olemme täällä”

Kalle Rovanperän ulosajo avasi oven Elfyn Evansille rallin MM-sarjan mestaruustaistossa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans oli ykkönen Suomen MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja Rovanperä oli loistavassa vauhdissa kotikilpailussaan Suomessa pari viikkoa sitten. Toyotan suomalaiskuljettaja otti kisan ykköspaikan haltuunsa heti alussa, ja samalla alkoi vaikuttaa siltä, että nyt Rovanperä ottaa ensimmäisen kerran voiton kotiseudullaan Keski-Suomessa.

Suomen MM-rallin voitto olisi todennäköisesti tarkoittanut myös sitä, että Rovanperä olisi voinut ajaa loppukaudella maailmanmestariksi ilman todellista uhkaa. Mutta toisin kävi.

Liukas ja mutainen tie teki tepposensa Rovanperälle Myhinpään klassikkopätkällä. Toyotan perä luisui penkan puolelle – ja lopulta auto oli katollaan tiellä. Maailmanmestarin kisa päättyi siihen paikkaan.

Rovanperän keskeytys oli onnenpotku Evansille, vaikka kyse olikin hänen tallikaveristaan. Walesilainen ajoi Suomessa voittoon ja keräsi täydet 30 pistettä. Samalla hän nousi MM-taulukossa 25 pisteen päähän Rovanperästä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Nyt tunnelin päästä pilkottaa enemmän valoa kuin ennen Suomen MM-rallia, Evans myöntää.

– Se oli tietenkin valitettavaa, mitä Kallelle tapahtui. Sellaista ei koskaan halua nähdä tapahtuvan kenellekään, etenkään omalle tallikaverille.

MM-sarjan seuraavat osakilpailut ajetaan soralla, joten Rovanperälle on MM-sarjan kärkikuljettajana luvassa jälleen auraustöitä. Ensimmäinen lähtöpaikka on erityisen kinkkinen etenkin seuraavana ajettavassa Kreikan Akropolis-rallissa.

Evans ajaa avauspäivänä erikoiskokeet Rovanperän jälkeen toisena autona, mutta walesilaisella on silti paikka uuteen iskuun.

– Ero on edelleen melko iso Kalleen. Tiedämme, että hän on vahvassa vireessä, mutta tietenkin yritämme haastaa hänet MM-kamppailussa – sitä varten olemme täällä ja se on luonnollisesti tavoitteemme, Evans painottaa.

– MM-taisto on nyt hieman enemmän päällä. Yritämme taistella vuoden loppuun saakka.

Kreikan Akropolis-ralli ajetaan 7.-10. syyskuuta. Sen jälkeen ohjelmassa on vielä kolme MM-rallia.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat