Quantcast

Niclas Grönholm paljasti, mistä voittovauhti löytyi: ”Näköjään tarvitsen vähän huutoa radioon”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm saalisti kaksi voittoa kauden avauskisoistaan Ruotsin Höljesissä.

Rallicrossin MM-kauteen valmistautuva GRX-talli osallistui testimielellä RallyX Nordic -sarjan osakilpailuihin Ruotsissa. Visiitti Höljesiin oli tuloksellisesti onnistunut, sillä Grönholm ajoi voitot molemmista osakilpailuista.

Grönholm huipensi viikonloppunsa sunnuntain finaalissa, jossa hän jätti jälkeensä rallicrossin kolminkertaisen maailmanmestarin Johan Kristofferssonin. Grönholm piti kärkipaikkaa hallussaan startista lähtien ja kiristi juuri sopivasti vauhtiaan finaalin loppupuolella.

– Voitto tuntuu hyvältä. Automme irtosi lähtöviivalta todella hyvin ja se oli yksi osa-alue, joka toimi koko viikonvaihteen hyvin, Grönholm sanoi.

Kristoffersson kävi suorittamassa jokerilenkkinsä heti avauskierroksella. Ruotsalaistähti painoi lenkkinsä jälkeen tallan pohjaan ja hetken näytti siltä, että hän pystyy kirimään riittävän lähelle Grönholmia ennen suomalaisen jokerilenkkiä.

– Finaalin ensimmäiset kaksi kierrosta ajoin varman päälle. Sitten Jussi (Pinomäki) huusi radioon, että ”nyt pitää lisätä vauhtia, tämä ei riitä”. Löysin itsestäni ihan uuden vaihteen. Jokerilenkillekin meno onnistui täydellisesti: ajolinjani onnistui nappiin ja pääsin kiihdyttämään suoralla linjalla takaisin radalle. Viikonlopun paras jokerilenkkini sattui päivän finaaliin, Grönholm iloitsi.

– Näköjään tarvitsen vähän huutoa radioon, että ajoni kulkee. Ei siinä sitten ollut mitään ongelmaa puristaa lisää vauhtia. Renkaamme olivat hyvässä kunnossa ja en tehnyt ainoatakaan virhettä. Hieno voitto, joka tietysti kasvattaa itseluottamusta.

Kisaviikonloppu antoi GRX:lle tärkeää tietoa Hyundai-kilpurin iskukyvystä ja toimi samalla hyvänä testinä.

– Pystyimme testaamaan monia asioita autossamme sekä harjoittelemaan pieniä taktisiakin asioita tulevaa varten. Kaiken kaikkiaan tämä ei ollut vain tuloksellisesti hyvä viikonloppu, vaan sitä se oli myös kokonaisuuden kannalta.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy vasta heinäkuun loppupuolella, mutta RallyX Nordicin seuraavat osakilpailut ajetaan kesäkuun alussa Oulussa.

– Meillä ei ole ollut tarkoitus lähteä Ouluun, koska emme aja sarjan mestaruudesta. Mutta ei se kisa ole poissuljettukaan, jos näemme, että sen ajamisessa on meille hyötyä. Huvin vuoksi ei lähdetä. Jos ajaisimme sarjaa, sen ajaminen olisi pitänyt aloittaa jo pari viikonloppua sitten Tanskasta, Grönholm pyöritteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat