Emil Lindholm uuden kartturin kanssa MM-ralliin – ”Halusimme muutosta ja valintamme kohdistui Reetaan”

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen
Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen. Kuva: Toksport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm on päättänyt vaihtaa kartanlukijaa ennen tällä viikolla ajettavaa Portugalin MM-rallia, jossa suomalaiskuljettaja kilpailee WRC3-luokan pisteistä.

Lindholm teki yhteistyötä Mikael Korhosen kanssa vuodesta 2017 lähtien, mutta nyt hänen viereensä istahtaa Reeta Hämäläinen. Lindholm ja Hämäläinen, 33, kilpailevat yhdessä kauden lopuissa ralleissa.

Lindholm kertoo, että vaihdokseen ei liity mitään dramatiikkaa.

– Teimme Mikaelin kanssa pitkään yhteistyötä ja hän hoiti työnsä autossa ja sen ulkopuolella esimerkillisen hyvin. Halusimme taustavoimieni kanssa muutosta, ja valintamme kohdistui Reetaan, Lindholm selvittää tiedotteessaan.

– Tiemme erkaantuvat ystävinä, ja toivon molemmille tuleviin ralleihin tsemppiä. Hengessä ollaan mukana ja Emilin ralleja seurataan joka tapauksessa jatkossakin, Korhonen toteaa.

Lindholm ja Hämäläinen ajoivat viikonloppuna Toksport-tallin Skoda Fabia Rally2 -autolla testin Portugalissa. Perjantaina käynnistyvässä rallissa ajetaan 20 erikoiskoetta, joilla on yhteispituutta 337,51 kilometriä.

– Olemme jo tehneet nuottiharjoituksia yhdessä, ja Reeta on tutustunut nuottityyliini. Testeissä pääsimme ensi kertaa ralliautossa hiomaan yhteistyömme toimivuutta, ja kaikki toimii hyvin. Tosi kiva päästä taas ajamaan pitkästä aikaa soralle. Tavoitteeni on samankaltainen kuin Kroatiassa: ajaa omaa hyvää suoritusta maalia kohti. Palkintopallille tähdätään, Lindholm suunnittelee.

Portugalin rallin reitti on Lindholmille uusi, mutta hän on päässyt tutustumaan siihen järjestäjien toimittamien videoiden avulla.

– Aika erilaisia sorateitä on luvassa. Keskinopeudet vaihtelevat suuresti. Sunnuntaina on selkeästi eniten nopeaa ja hyväkuntoista tietä, perjantaina on aika paljon hitaita osuuksia ja lauantaina taas vaativaa tietä. Vaihtelevaa. Välillä jouheaa ja välillä taas todella kapeaa ja hidasta tietä.

– Pöly voi olla oma aiheensa. Kahden minuutin lähtöväli ei riitä siihen, että pöly edestämme poistuisi, joten se tulee ottaa myös nuotituksessa huomioon. Meillä on hyvät testit alla, joten kaikki on kunnossa tulevaan. Tilanne on tosi hyvä, Lindholm luottaa.

Katso alta Portugalin MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,373966″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat