Quantcast

Niclas Grönholm on epätyypillinen suomalainen rallikuljettaja – ”Minulle hieman ufoa”

Niclas Grönholm kilpailee kolmatta kertaa soraerikoiskokeilla, kun hän starttaa perjantai-iltana käynnistyvään Pohjanmaan SM-ralliin.
Niclas Grönholm ja Antti Linnaketo
Niclas Grönholm ja Antti Linnaketo. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kesäkausi polkaistaan käyntiin Seinäjoen ympäristössä ajettavalla kilpailulla. SM1-luokassa kuudentena olevat Grönholm ja kartanlukija Antti Linnaketo ovat valmiita Etelä-Pohjanmaan sorateiden haasteisiin.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

Parivaljakko ajoi viime viikonloppuna Citroen C3 R5 -autolla valmistavan testin kansallisen rallin yhteydessä Raaseporissa.

– Pääsimme ajamaan Seinäjokea ajatellen hyviä teitä. En ole koskaan Seinäjoella rallia ajanut, mutta mitä olen kuullut Etelä-Pohjanmaan teiden luonteesta, Raaseporissa pääsimme ajamaan paljon nopeita osuuksia, joilla pito vaihteli aika paljon, Grönholm kertaa.

– Kun ajoimme niin sanottua torppariasvalttia, jolla en ole aiemmin rallia ajanut, niin ajoni oli sellaista hakemista: välillä oli hyvä pito ja välillä ei. Mutta eiköhän se siitä, kun saadaan lisää kokemusta.

Ja sitä kokemusta on tulossa lisää, sillä Seinäjoen SM-ralli on Grönholmille vasta uran kolmas soraralli. Kaksi ensimmäistä päättyivät teknisten vikojen takia keskeytykseen.

Rallin sorakokemusta Grönholmille on kertynyt koko hänen ajajauransa aikana alle 200 kilometrin edestä testeineen. Tämä on kaikkiaan epätyypillistä suomalaiselle rallikuljettajalle, vaikkakin Grönholm tunnetaan paremmin rallicrossin puolelta.

– Kesällä rallia ajaminen on minulle vielä hieman ”ufoa”. Viime ja toissa kaudella ajoin yhteensä kaksi rallia kesällä, ja molemmat jäivät vielä kesken.

– Automme oli talven jälkeen osina, tsekkasimme kaikki paikat ja teimme ison huollon. Raaseporissa kaikki pelasi hienosti. En osaa sanoa, että löysimmekö autoomme tosi hyviä säätöjä, mutta kaikki kuitenkin toimi ja auto ei ainakaan tuntunut hassulta ajaa, Grönholm hymyilee.

Grönholm toteaa, että kesäkauden SM-avaukseen ei ole asetettu suuria odotuksia.

– Kiireitä on riittänyt. Rallicrossin MM-kausi on alkamassa. Matkustan Seinäjoelta suoraan rallicross-hommiin. Tähän kevääseen sattui paljon päällekkäisyyksiä, mutta yritän keskittyä Seinäjoen SM-avaukseen mahdollisimman hyvin. Parhaamme yritetään, Grönholm lupaa.

SM Pohjanmaa-rallissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta ja 107 erikoiskoekilometriä. Ralli käynnistyy perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella, ja loput kuusi pätkää ovat ohjelmassa lauantaina.

Kuuntele alta Rallit.fin Rallipodin tuore jakso. Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi seurantaan ja tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat