Teemu Asunmaalla tiukka paikka kotirallissa – ”Itseään tästä tilanteesta saa syyttää”

Teemu Asunmaa debytoi soralla uudella Skoda Fabia RS Rally2 -autollaan kotikilpailussaan Pohjanmaan SM-rallissa.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Miikka Lehvonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pistejohdossa Pohjanmaalle lähtevä alavutelaiskuljettaja starttaa ensimmäisenä autona reitille. Kotialueen tiet eivät aiheuta TGS Skoda Teamin 36-vuotiaalle kuljettajalle paineita.

– Mukavaa, kun ei tarvitse lähteä kauaksi kotoa. Ainahan on kiva lähteä kotikilpailuun, mutta kilpailun näkökulmasta se on loppujen lopuksi ralli muiden joukossa. Pätkien varsilla on varmasti paljon tuttuja ja yhteistyökumppaneita, Asunmaa sanoo.

Sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen johtava Asunmaa lähtee ensimmäisenä reitille auraamaan tietä. Kolminkertainen SM1-luokan Suomen mestari tiedostaa auraamisen mahdolliset vaikutukset, mutta vakuuttaa, ettei se tuo lisäpaineita ajamiseen.

– Ei oteta paineita, ainahan voittoon pyritään, kun ajetaan. Toki aura-auton rooli voi hieman vaikuttaa, kun tiet ovat todella kuivia, Asunmaa summaa.

– Ensimmäisenä autona reitillä tietää liukasta keliä meille viikonloppuna, koska eipä Etelä-Pohjanmaallakaan ole vettä viikkoihin satanut. Mutta itseään tästä tilanteesta (lähtönumero 1) saa syyttää. Uusi Skoda toimii hienosti ja kulkee hyvin, mutta on jännä nähdä, mitä tapahtuu.

Asunmaan ennakkotestit kotirallia varten eivät sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla.

– Olimme viime perjantaina ajamassa Imatran kupeessa testiä. Se ei oikein onnistunut suunnitellusti. Teillä oli sen verran paljon irtokiviä ja -hiekkaa, ja kun alueella ei ollut viikkoihin satanut, niin koko päivä meni ajolinjaa puhdistaessa. Hyvät valmistautumiset menivät vähän hukkaan, mutta nämä hommat eivät aina vain mene niin kuin ajattelisi niiden menevän, Asunmaa toteaa.

– Olemme koettaneet saada autoa sopivammaksi käteen, mutta kelit ovat testeissä menneet aina huonoksi, eikä olla päästy toivotunlaisesti eteenpäin. Vielä on työstettävää, ja jatkamme prosessia Pohjanmaan jälkeen.

Asunmaa ei kuitenkaan aio antaa tuumaakaan periksi, vaikka testit olivat haastavat, ja myös lähtöpaikka tuo omat vaikeutensa.

– Viidettä voittoa toki yritämme, olivat olosuhteet sitten mitkä tahansa. Kiva lähteä uudella autossa taas ajamaan rallia. Kesäinen kilpailu tulossa ja paljon yleisöä. Parhaamme tehdään, sen lupaan.

Kuuntele alta Rallit.fin Rallipodin tuore jakso. Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi seurantaan ja tilaukseen!

Lue myös nämä

  • Uusimmat