Suomalaiskuskilla edessä uran ensimmäinen EM-ralli – vastassa legendaarisen McRaen ralliperheen vesa

Miko Jalava kilpailee uransa ensimmäisessä kansainvälisessä rallissa tulevana viikonloppuna Puolassa.
Riikka Hokkanen ja Miko Jalava
Riikka Hokkanen ja Miko Jalava. Kuva: JalavaRacing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarjan kauden kolmas osakilpailu avaa kuuden osakilpailun mittaisen junioreiden EM-sarjan. Mäntyharjulaiskuljettajan kalusto on vaihtunut Ford Fiesta Rally4 -autoon.

Jalavan Fordin huollosta vastaa tshekkiläinen Sparrow Racing Team. Nuottia kuljettajalle lukee Riikka Hokkanen.

– Fiilis on odottava, jännittää kyllä, viime kauden rallin Suomen juniorimestari kertoo.

Jalavan valmistautuminen kauden avaukseen on sisältänyt testiä sekä Puolassa että kotimaan teillä.

– Kävin Puolassa ajamassa päivän verran, ja toissa viikonloppuna päästiin testaamaan Suomessa Fiesta Rally4 -autoa. Ihan hyvä fiilis on jäänyt, toivottavasti kellokin on samaa mieltä. Etuvetoiseen siirtymisessä ajotyylin pitää olla erilainen, mutta siihen tottuu, Jalava toteaa.

Kuuntele alta Rallit.fin Rallipodin tuore jakso. Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi seurantaan ja tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alla.

EM-debyyttiinsä Jalava lähtee luottavaisin mielin, ja tulostavoitteena on podiumille nouseminen kolmipäiväisen kilpailun päätteeksi.

– Uskon, että pärjätään hyvin. Sijoituksista lähdetään ajamaan. Totta kai taso on vielä kysymysmerkki, mutta ihan luottavaisella fiiliksellä lähdetään, Jalava summaa.

Puolan EM-ralli käynnistyy perjantaina yleisöerikoiskokeella rallin keskuskaupungissa Mikolajkissa. Koko kisan aikana ajetaan yhteensä 16 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 182,06 kilometriä.

Rallin EM-sarjan junioriluokassa Puolassa kilpailee yhteensä 16 autokuntaa. Mukana on muun muassa legendaarisen Colin McRaen veljenpoika Max McRae.

Myös nuorelle McRaelle edessä on uran ensimmäinen EM-koitos.

Katso alta kooste Kanariansaarten EM-rallin tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat