MTV: Kalle Rovanperä saamassa historiallisen rahakkaan sopimuksen

Kalle Rovanperän manageri Timo Jouhki on tehnyt MTV:lle paljastuksen tähtikuljettajan tulevasta sopimuksesta, jota työstetään parhaillaan.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin maailmanmestaruuden viime vuonna voittaneen Rovanperän nykyinen kontrahti umpeutuu tämän vuoden lopussa. Rovanperän taustajoukot ovat käyneet keskusteluja suomalaiskuskin nykyisen työnantajan Toyotan lisäksi myös Hyundain kanssa, mutta todennäköisesti mestari pysyy Toyotan miehenä jatkossakin.

Jo aiemmin on uumoiltu, että Rovanperän seuraavassa kontrahdissa peruspalkka asettuu jonnekin viiden ja seitsemän miljoonan euron välimaastoon. Kaikkien aikojen kovinta palkkaa suomalaiskuljettajista on aiemmin nauttinut Tommi Mäkinen, jolle Subaru maksoi neljä miljoonaa puntaa vuodessa 2000-luvun alkupuolella.

Vuonna 2002 Mäkisen tienaama neljä miljoonaa puntaa vastasi noin kuutta miljoonaa euroa. Jouhkin mukaan Rovanperän palkka saattaa rikkoa kyseisen lukeman.

– Varmastikin näin on. En voi mistään summista sanoa, mutta kyllä hänelle ihan hyvä sopimus on tarjolla, Jouhki sanoi MTV:lle Urheilulle.

Jos Mäkisen palkkasummaan otetaan huomioon myös inflaation vaikutus mukaan, Rovanperän pitäisi yltää vieläkin kovempaan tiliin. Tämän päivän rahaksi muunnettuna Mäkisen vuosiliksa vastaisi noin 8,1 miljoonaa euroa.

Rovanperällä on hyvät saumat yltää korkeampiin lukuihin, sillä peruspalkan päälle hän saa menestysbonuksia sekä entisestään kasvavia sponsorituloja henkilökohtaisilta yhteistyökumppaneiltaan.

Jouhkin mukaan jatkosopimuksen ihanteellinen pituus on kaksi vuotta, minkä päälle tulisi optiovuodet, jotka kuljettaja voisi halutessaan lunastaa.

– Olemme yleensä lähteneet parivuotisista sopimuksista. Ei niitä kiinteänä viitsisi pitempiä tehdä, koska sen verran tietää teknisestä kehityksestä, että kilpailukyky eri tiimeillä säilyy periaatteessa ainakin sen kaksi vuotta, Jouhki taustoitti.

Katso alta kooste Kreikan Akropolis-rallista, joka päättyi MM-sarjaa johtavan Rovanperän voittoon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat