MM-rallitähti vihjailee lopettamisella – ”Ensi vuonna olen mukana, mutta sitä seuraavasta en ole varma”

Thierry Neuville on yksi rallin MM-sarjan menestyneimmistä kuljettajista, joka ei ole koskaan saavuttanut mestaruutta.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuvillen unelma tämän vuoden maailmanmestaruuteen meni murskaksi viime viikonloppuna Kreikassa. Hyundain belgialaistähti ajoi Akropolis-rallin kärjessä, mutta sitten kopsahti. Rally1-kilpurin ripustukset pettivät osumasta kuoppaan, ja edessä oli keskeytys.

MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä ajoi puolestaan voittoon Kreikassa. Näin Neuville putosi peräti 66 pisteen päähän Toyotan suomalaistähdestä, kun enää kolme osakilpailua on ajamatta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Neuvillella on Hyundain kanssa sopimus vielä ensi vuodesta. Mahdollista on, ettei hän enää tee uutta sopimusta.

– Vuonna 2024 olen mukana, mutta vuodesta 2025 en ole varma, Neuville paljasti Belgian yleisradioyhtiön RTBF:n haastattelussa.

– Minulla on yhä motivaatiota jatkaa, koska jopa tällaisena viikonloppuna (Akropolis-rallissa) minulla on hauskaa ajaessani. Mutta joudun olemaan paljon poissa kotoa perheeni luota. Ajoittain se vaatii veronsa, mutta nautinto ja motivaatio ovat säilyneet, puntaroi tähtikuski, jolla on 4-vuotias tytär.

Neuville arvioi, että hänellä on vielä muutama hyvä vuosi jäljellä, jos hän päättää jatkaa lajin huipputasolla ensi vuoden jälkeen.

– Minulla ei ole pakkomiellettä mestaruudesta, vaikka se on edelleen tavoitteenani ja aion taistella siitä.

– Olen aina ollut realisti. Kun Ott Tänak tuli Hyundaille (vuonna 2020), hän halusi näyttää, miten homma pitää hoitaa. Mielestäni hän ei ollut sen menestyksekkäämpi kuin minäkään olin Hyundailla, sanoi Neuville.

Belgialainen on edustanut Hyundain WRC-tallia vuodesta 2014. Hän on saavuttanut urallaan peräti viisi MM-hopeaa ja kaksi pronssia.

– Olen saanut tehdä unelmatyötä, josta unelmoin jo 4-vuotiaana. Nautin siitä täysin, Neuville painotti.

Toyota-kuljettajat Rovanperä ja Elfyn Evans ratkaisevat tämän kauden mestaruuden keskenään. Rovanperällä on MM-sarjassa 33 pisteen etumatka walesilaiseen.

MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Chilessä.

Katso alta Kreikan Akropolis-rallin kooste.

Lue myös nämä