Kalle Rovanperä kävi pikaisesti ajamassa Suomessa, mutta nyt mestaria viedään – ”Aika raju setti”

Kalle Rovanperä palasi keskiviikkona niin sanotusti konttorille.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaa johtava Rovanperä ajoi viime viikonloppuna voittoon Kreikan Akropolis-rallissa. Pitkiä voitonjuhlia ei ollut luvassa, sillä hallitseva maailmanmestari suuntasi pian välimerellisistä maisemista kotikonnuilleen Suomeen.

Rovanperä hyppäsi keskiviikkona Toyota GR Yaris Rally1 -auton ohjaamoon Keski-Suomessa. Jyväskylässä päämajaansa pitävä tiimi suorittaa tällä viikolla ennakkotestit parin viikon kuluttua ajettavaa Chilen MM-rallia varten.

Toyota ja todennäköisesti myös Hyundai hyödyntävät testialueitaan Suomessa ennen Chilen osakilpailua. Tähän on kaksi syytä: talleilta on kielletty testaaminen Euroopan ulkopuolella, ja omilla testialueillaan ne voivat ajella kilpureillaan ilman rajoituksia.

Keskisuomalaiset soratiet eivät aivan vastaa olosuhteiltaan Chilen rallia, mutta molemmissa ajetaan sentään soralla. Vuosi sitten Toyota ja Hyundai toimivat samalla tavalla ennen Uuden-Seelannin kaukorallia.

Katso alta video Rovanperän testistä. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Rovanperällä on parhaillaan käynnissä oma ”maailmankiertueensa”. Keskiviikon testipäivänsä jälkeen Rovanperä suuntaa kohti Puolaa, missä ajetaan driftingin EM-sarjan eli Drift Mastersin päätösosakilpailu tulevana viikonloppuna.

Puolasta Kalle-kiertue jatkuu Chilen rallissa ja sen jälkeen Japanissa, missä on vuorossa paikallisen Formula Drift -sarjan kisa ennen lokakuun puoliväliä.

– Nyt pääsee olemaan kuusi viikkoa reissussa yhtä soittoa. Tuli vähän liikaa luvattua ajohommia alkuvuodesta, Rovanperä naurahti Rallit.fille.

– Ei se muuten olisi paha, jos olisi vähän taukoja, mutta nyt kaikki tulevat putkeen. Aika raju setti, mutta eiköhän siitä selvitä.

Omaan sänkyynsä Rovanperä pääsee seuraavan kerran vasta noin kuukauden kuluttua.

– Suomessa käyn vain vaihtamassa puhtaat kamat kassiin, kun meillä on testit siellä. Muuten en käy kotona Monacossa enkä Suomessa.

Drift Mastersin osakilpailu käynnistyy jo perjantaina harjoituksilla ja lajitteluilla. Pudotusajot ovat vuorossa lauantaina. Chilen MM-ralli järjestetään puolestaan syys-lokakuun taitteessa.

Katso alta kooste Rovanperän voittoon päättyneestä Kreikan Akropolis-rallista.

Lue myös nämä