Ott Tänakin luottomieheltä yksinkertainen resepti ongelmalliseen tilanteeseen

Ott Tänakin paluu M-Sport-tallin Fordin rattiin ei ole sujunut vaivattomasti.
Martin Järveoja ja Ott Tänak
Martin Järveoja ja Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak on voittanut tällä kaudella yhden MM-rallin Ford Puma Rally1 -kilpurilla ja MM-sarjan pistetilanteessa virolainen on kolmannella tilalla. Tänak on kuitenkin kertonut vuoden avauspuoliskon aikana useampaan otteeseen, että tallilla on rutkasti matkaa kirittävänä umpeen Toyotan ja Hyundain tehdastiimeihin.

Suorituskyvyn lisäksi myös luotettavuusongelmat ovat tuottaneet harmia Tänakille. Reilu viikko sitten ajetussa Sardinian MM-rallissa Tänak joutui keskeyttämään kertaalleen, kun Ford simahti vesihaudan ylityksen jälkeen.

Tänakin kartanlukijan Martin Järveojan mukaan brittitiimissä paiskitaan täysillä hommia, jotta virolaispari voisi olla kilpailukykyisempi.

– Useita asioita voidaan vielä parantaa. Kuudessa kilpailussa on selvinnyt se, että olemme selvästi muita jäljessä. Meidän pitää edelleen tehdä kovasti kehitystyötä, Järveoja kertoi Viron yleisradioyhtiön ERR:n haastattelussa.

M-Sport on pistänyt tänä vuonna kaikki panoksensa virolaisten taakse kuljettajien mestaruuskamppailussa. Tänak on 33 pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta Kalle Rovanperästä, joten MM-titteli ei ole missään nimessä karannut Ford-kuljettajan ulottumattomiin.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Mutta kuinka ongelmallinen tilanne saadaan käännettyä siten, että Tänak ja Järveoja pystyvät taistelemaan mestaruudesta kauden jälkimmäisellä puoliskolla? Kartturilla on tähän yksinkertainen resepti.

– Ensinnäkin meidän pitää päästä maaliin ralleissa. Nyt meillä on ollut paljon teknisiä ongelmia. Jos auto saadaan kestämään, sitten meidän pitää parantaa hieman vauhtia.

– Siinä on se yhdistelmä, vai kuinka, Järveoja muotoili.

Rallin MM-kauden seitsemäs osakilpailu ajetaan ensi viikolla, kun ohjelmassa on ikoninen Kenian Safari-ralli.

Katso alta Sardinian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat