Jari-Matti Latvala ihaili Kalle Rovanperää ja teki kipeän tunnustuksen – ”Minä en siihen koskaan pystynyt”

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala löytää selvän syyn sille, miksi hänen suojattinsa Kalle Rovanperä on jo kaksinkertainen maailmanmestari.
Kalle Rovanperä, Jari-Matti Latvala ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä, Jari-Matti Latvala ja Jonne Halttunen. Kuva:: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ja Halttunen varmistivat Keski-Euroopan MM-rallissa toisen peräkkäisen rallin maailmanmestaruuden.

Rovanperälle riitti mestaruuden varmistamiseen toinen sija, sillä tallikaveri Elfyn Evans oli ajanut lauantaina ulos. Tallipomo Latvala ihailee syvästi Rovanperän ja Halttusen suorituksia kauden mittaan.

– Jos mietitään kauden alkua, niin he aloittivat Monte Carlossa toisella sijalla. Se oli oikein hyvä suoritus Montessa. Sitten seurasi muutamia kisoja, missä he ottivat pisteitä, mutta eivät nousseet palkintokorokkeelle, Latvala kertasi Keski-Euroopan MM-rallin lehdistötilaisuudessa.

– Siitä tuli huolia ja puheita, että miksi Kalle ei voita ja niin edelleen, mutta he olivat hyvin johdonmukaisia. Meidän täytyy muistaa, että mestaruuden voittaakseen sinun ei tarvitse voittaa jokaista rallia, Latvala jatkoi.

Latvala muistutti, ettei Rovanperä ole suinkaan ensimmäinen suomalainen, joka valitsi tämän taktiikan.

– Kalle otti Juha Kankkusen lähestymistavan. Kroatian MM-rallissa Kallella oli rengasrikko ja hän oli neljäs. Silloin aistin, että hänellä on kova nälkä voittaa ja sitten he voittivat Portugalissa ja tiesin, että olemme taas mukana pelissä, Latvala sanoi.

Rovanperä on sanonut itse, että hän arvostaa tätä toista mestaruutta enemmän kuin ensimmäistä, sillä tämän toisen eteen piti tehdä enemmän töitä. Latvala löysi myös toisenlaisen eron kahden mestaruuden väliltä.

– Lähestymistapa oli erilainen tänä vuonna kuin se oli viime vuonna. Ensimmäisenä vuotena voit nähdä nälän voittaa erikoiskokeita, voittaa ralleja, voittaa Power Stageja ja voittaa mestaruus. Saat kaiken ja sitten tulet pisteeseen, että mikä meidän tavoite on ensi kaudella? Mikä on meidän lähestymistapa? Tiedän jotain tuosta tunteesta, Latvala kertasi.

Lue myös: Kalle Rovanperää verrattiin Max Verstappeniin – ”Hän ei ole ainoa joka repi sääntökirjan ja nauraa normeille”

Rovanperä on vasta 23-vuotias. Silti suomalaiselta löytyy oikeanlaista kypsyyttä. Se on ihmetyttänyt monia ja se jaksaa edelleen ihmetyttää myös Latvalaa.

– Sen takia on hämmästyttävää, että tuossa iässä hän pystyi hallitsemaan tilanteen. Totta kai kiitos kuuluu myös Jonnelle. He ovat kaksistaan siellä autossa, Latvala sanoi.

Latvala ajoi monta kertaa urallaan myös itse maailmanmestaruudesta, mutta kokenut rallimies myöntää suoraan, että hän ei kyennyt samaan kuin maanmies Rovanperä nyt. Siksi mestaruus jäi häneltä saamatta.

– Tuo on jotain, mitä minä itse en koskaan pystynyt hallitsemaan, kun ajoin itse ja siitä syystä minä todella ihailen heitä, että he voittivat mestaruuden ja pystyivät ajattelemaan vain sitä, Latvala jakoi tunnustusta.

Latvala tunnettiin urallaan hyvin nopeana kuljettajana, jonka vauhti olisi kyllä riittänyt mestaruuteen, mutta mestaruuden voittamiseen tarvitaan muutakin kuin vain puhdasta nopeutta.

– Minä ajattelin aina vain voittamista. Erikoiskokeen voittamista ja rallin voittamista, kaiken voittamista. Se ei toiminut, Latvala tunnusti suoraan.

Rallin MM-sarja paketoidaan myöhemmin tässä kuussa Japanissa. Kauden viimeinen kilpailu ajetaan 16.-19. marraskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat