Menestyksekkään ralliauton tuotanto viivästyy merkittävästi

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen saavutti menestysti Skoda Fabia Rally2 -autolla kaudella 2021. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda Motorsport on viimein paljastanut, milloin se suunnittelee aloittavansa uuden ralliautonsa toimitukset.

Skoda on kehittänyt tämän vuoden aikana uutta kehitysversiota menestyksekkäästä Skoda Fabia Rally2 -autostaan. Tshekkivalmistajan alkuperäisenä tavoitteena oli, että uuden kilpurin toimitukset voitaisiin aloittaa vuoden 2022 alkupuolella.

Marraskuussa paljastui, että Skoda on joutunut keskeyttämään auton tuotannon koronapandemian vaikutusten vuoksi. Skoda kertoi tuolloin, että uusien autojen rakentaminen on käytännössä mahdotonta tuotanto-osien puutteen vuoksi.

Skoda Motorsport ei kertonut vielä marraskuussa, milloin asiakastiimit voivat saada uuden auton käyttöönsä. Nyt Skoda-pomo Michal Hrabanek on hieman raottanut verhoa: uutta Fabiaa joudutaan odottamaan vielä ainakin puoli vuotta ennen kuin se nähdään erikoiskokeilla.

– Emme ole vielä lyöneet päivämäärää lukkoon. Mutta tähtäämme kesään 2022, Hrabanek kertoo Skoda Motorsportin nettisivuilla.

Hrabanekin mukaan seuraava Fabia eroaa merkittävästi nykyisestä.

– Olemme suunnitelleet täysin uuden ralliauton, mikä on aina iso haaste. Uuden sukupolven Skoda Fabia Rally2 -autossa on esimerkiksi täysin uusi alusta ja voimansiirto.

Skodalla ei ole tällä hetkellä virallista tehdastiimiä, mutta sillä on lukuisia asiakastiimejä, jotka ovat päässeet nauttimaan menestyksestä Skoda Fabia Rally2 -autoilla.

Andreas Mikkelsen saavutti tänä vuonna rallin MM-sarjan WRC2-luokan ja EM-sarjan mestaruudet Toksport-tallin Skodalla. Toksport saa huomattavaa tukea Skoda Motorsportilta myös tulevalla kaudella.

Katso alta Skodan julkaisema video Fabia Rally2 -auton tulevasta kehitysversiosta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,385850″ ap mute]

Lue myös nämä