Marcus Grönholm palasi tositoimiin ja lupasi ottaa rauhallisesti – avauspätkän maalilinjan jälkeen tärähti raju ulosajo: ”Timo on nyt aika vihainen”

Ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm lähti verestelemään ajotaitojaan tänä viikonloppuna Italiassa.
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Grönholm starttasi Mythical Cars -ralliin Varzin kaupungin alueella Pavian maakunnassa. Miten ihmeessä inkoolainen rallilegenda oli Italiaan päätynyt?

– Itse asiassa Andrea Adamo (Hyundain WRC-tallin entinen tallipäällikkö) pyysi minut tänne. Tämä on uusi ralli. Sen takia mä nyt lähdin tänne sitten. Andrea taivutteli minua tänne monta kertaa ja vakuutti, että täällä on hauskaa, Grönholm naureskeli Rallit.fille.

– Mukavahan täällä on olla. Keli on kiva ja auto tuntuu ihan hyvältä. Pidetään hauskaa.

Mythical Cars -ralliin mahtui mukaan reilut 30 kuljettajaa, jotka kaikki ajavat hieman vanhemmalla kalustolla. Grönholmin alla oli vuoden 2008 Subaru Impreza WRC, jolla mies on itse asiassa kilpaillut aiemminkin. Vuoden 2009 Portugalin MM-rallissa Grönholm ajoi Subarulla, mutta homma päättyi keskeytykseen.

– Samanlaisella autolla olen ajanut Portugalissa vuonna 2009 ja nyt heti perään 14 vuoden jälkeen. Olihan testipätkä kylmiltään mielenkiintoinen kokemus. Ei se kuitenkaan hassummalta tuntunut. Tällä kertaa oli asvaltti alla. Auto oli ihan ok, mutta ei me mitään lähdetä hulluttelemaan, Grönholm summasi.

– Täällä nautitaan. Tuntuu, että nuotti toimii. Mennään rauhassa sen mukaan. Ei meillä mikään kiire ole mihinkään. Me vaan otetaan iisisti ja yritetään pitää auto ehjänä. Jos tulee hyviä aikoja, niin tulee, mutta stressiä ei ole, Grönholm vakuutteli.

Homma tyssäsi kuitenkin nopeasti, kun Grönholm tempaisi autonsa lepikkoon ensimmäisen erikoiskokeen maalin jälkeen. Grönholm oli ehtinyt rykäistä pohjat avauspätkälle yli kahdeksan sekunnin turvin, mutta maalilipun jälkeen jotain tapahtui.

https://twitter.com/RallySolo/status/1662188875517706244

Edellisen kerran Grönholm osallistui rallikilpailuun vuonna 2019, kun inkoolainen ajoi Ruotsin MM-rallin Toyotan WRC-autolla yhdessä luottomiehensä Timo Rautiaisen kanssa. Myös Italiassa tänä viikonloppuna Grönholmin vieressä istui tätä nykyä Kansainvälisen autoliitto FIA:n tehtäviä hoitava Rautiainen.

– Viimeksi ajettiin Timpan kanssa rallia yhdessä Ruotsissa vuonna 2019. Sehän ei mennyt hyvin ollenkaan. Tavoitteet taisivat olla vähän liian kovat, Grönholm naurahti muistellen muutamiakin hankivisiittejä sisällään pitänyttä koitosta.

Tälläkään kertaa ralli ei mennyt kovin ruusuisesti vuosien 2000 ja 2002 maailmanmestarilta.

– Timo on nyt aika vihainen, puuskahti Grönholm lyhyesti ulosajonsa jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat