Citroen-kuski vaatii pikaisia päivityksiä autoonsa – ”Muuten emme voi taistella mestaruudesta”

Ranskalainen Yohan Rossel avasi kautensa upeasti rallin MM-sarjan WRC2-luokassa, kun hän ajoi voittoon sekä Monte Carlon että Kroatian asvaltilla.
Yohan Rossel
Yohan Rosselin voittoputki katkesi Portugalin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen-kuski jäi kuitenkin palkintopallilta pari viikkoa sitten ajetussa Portugalin osakilpailussa. Eroa WRC2-luokan voittajaan Gus Greensmithiin tuli liki kaksi minuuttia, joskin ranskalaisen menoa hidasti 40 sekunnin aikasakko.

Rossel kuitenkin korostaa rallin MM-sarjan verkkosivuilla, että mestaruustaisteluun ei ole asiaa, ellei Citroeniin löydetä lisää suorituskykyä myös soralla. Rossel on edelleen WRC2-luokan pistekärjessä, mutta Skodalla ajavat Oliver Solberg ja Greensmith ovat vain muutaman pisteen sisässä.

– Oli mahdotonta taistella voitosta. Meillä oli toki ongelma ensimmäisenä päivän, mutta ilman rangaistustakin tilanne olisi ollut sama. Kun olemme pehmeällä soralla, on autoa todella hankala ajaa, Rossel sanoo.

– Kun pitoa on paljon, vauhtini on hyvää. Sitten kun pito vähenee, olen ongelmissa. Saimme toki ihan kohtuulliset pisteet, mutta jos emme löydä lisää vauhtia soralla, emme voi taistella mestaruudesta.  

Citroen Racing on luvannut lukuisia päivityksiä C3 Rally2 -autoon tämän vuoden aikana, mutta seuraavan rallin osalta tulee liian kiire. Rossel nimittäin ajaa kauden neljännen MM-rallinsa Sardiniassa ensi viikolla.

Skoda on tunnetusti ollut kilpailijoitaan edellä WRC2-luokassa kaluston suhteen, mutta Rossel ja Citroen ovat tehneet kovasti töitä tilannetta tasoittaakseen.

– Soralle emme ole vielä kehittyneet tarpeeksi. Joitain ohjelmistopäivityksiä on toki tullut. Kauden toisella puoliskolla meidän pitäisi saada isompia päivityksiä. Koko tiimi on takanani, Rossel pyörittelee.

– Pitää vain säilyttää keskittyminen ja yrittää voittaa mestaruus. Katsotaan, mihin voimme yltää Sardiniassa.

WRC2-luokan neljännellä tilalla on puolustava mestari Emil Lindholm. Suomalaiskuskin ero Rosseliin on 21 pistettä.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin WRC2-luokan ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat