Näin komeasti Teemu Suninen käskytti Hyundain hybridikilpuria – katso kuvat testeistä!

Teemu Suninen pääsi testaamaan Hyundain WRC-tallin hybridikilpuria tällä viikolla Keski-Suomessa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen hyppäsi pitkälle Hyundain Rally1-autolla toukokuussa tallin testialueella Jämsässä. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen aloitti ajamisen Hyundain omalla testialueella torstaina ja sai kaasutella vielä toisen ajopäivän perjantaina. Kyseessä oli toinen kerta, kun Suninen pääsi uuden Rally1-hybridiauton puikkoihin. Ensimmäisen kerran suomalaiskuski pääsi kokeilemaan autoa viime syksynä.

Suninen sai testata sekä vesisateessa että aurinkoisessa kelissä. Kuva: Ilkka Lamminsivu

Sunisen testit käynnistivät heti arvuuttelun siitä, joko jokelalaisella on takataskussa sopimus kilpailemisesta tehdastallissa. Hyundai etsii korvaajaa Craig Breenille, joka kuoli traagisesti testionnettomuudessa huhtikuussa Kroatiassa.

Espanjalaiskuljettaja Dani Sordo kilpailee ensi viikon Sardinian MM-rallissa Hyundain kolmannella tehdastallin autolla ja on mukana myös Keniassa juhannuksena. Sen sijaan heinäkuun Viron ja elokuun alun Suomen osakilpailuihin talli tarvitsee uuden kuljettajan. Sunisen puolesta puhuu myös se tekijä, että mies on jo valmiina Hyundain leivissä, sillä hän ajaa WRC2-luokassa tallin Rally2-autolla.

Sora lensi, kun Teemu Suninen testasi Hyundain Rally1-kilpuria. Kuva: Ilkka Lamminsivu

Suninen ei itse saanut antaa testeissä kommentteja tilanteestaan. Tallipäällikkö Cyril Abiteboul vahvisti Dirtfish-sivustolla, että suomalaiskuski on yksi potentiaalinen ehdokas kolmanteen autoon. Sopimuksen syntymistä Abiteboul ei kuitenkaan vahvistanut.

Managerilegenda Timo Jouhki neuvotteli Sunisen puolesta Portugalin MM-rallin yhteydessä. Sunisen omien sanojen mukaan tilanne oli tuolloin fifty-fifty, mutta testien perusteella nyt ollaan ainakin todella lähellä sopimuksen allekirjoitusta.

Teemu Suninen vauhdissa testeissä. Kuva: Ilkka Lamminsivu

Suninen on viimeksi kisannut MM-tasolla ykköskaliiberin autolla Monzassa kaudella 2021, kun suomalainen sijoittui Hyundain WRC-autolla kuudenneksi. Samana vuonna hän ajoi myös Fordin kalustolla neljä MM-rallia, mutta päätti vaihtaa Hyundaille kesken kauden.

Palkintosijoille Suninen on MM-sarjan ykkösluokassa yltänyt kolme kertaa. Portugalissa kaudella 2018 Suninen oli kolmas ja seuraavana vuonna Sardiniassa toinen. Viimeisin podium on Meksikon rallin kolmas tila vuodelta 2020.

Teemu Suninen sai testata kaksi päivää Rally1-hybridiautolla. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Teemu Suninen. Kuva: Ilkka Lamminsivu

Lue myös nämä

  • Uusimmat