Quantcast

Lohjalaisnuorukainen pistejohdossa RX Academyn finaaliin – ”Hölmöillä ei saa”

Sami-Matti Trogen. Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

RX Academyn kausi huipentuu Ruotsissa tulevana viikonloppuna. Kaksi edellistä osakilpailua voittanut Sami-Matti Trogen on noussut kuumimmaksi mestariehdokkaaksi ja lähtee kilpailuun sarjan ykköspaikalta, tavoitteenaan vain ja ainoastaan mestaruus.

– Olen täysin uuden tilanteen edessä. Sarjan finaali, olen johdossa ja panokset ovat todella isot. Ei jännitä, tai ehkä vähän, mutta hyvällä tavalla, Trogen toteaa kilpailuviikon alkajaisiksi.

Trogen on ollut sarjan jokaisessa kilpailussa palkintokorokkeella, kauden avauksessa Höljesissä hän oli toinen, Honkajoella ajetussa toisessa osakilpailussa tulos oli sama, kunnes Jalasjärvellä lohjalainen otti ensimmäisen voittonsa. Isku oli päällä myös Kouvolassa ja siellä Trogen ajoi tuhansien katsojien riemuksi voittoon kovan taistelun jälkeen.

– Jalasjärven kisa jäi hyvin mieleen ensimmäisen voiton ansioista, nousin siellä sarjakärkeen. Kouvolan viikonloppu oli myös upea, oli hienoa voittaa kannattajien ja yhteistykumppaneiden edessä.

Päätöskilpailu ajetaan Ruotsin uudella Tierp Arenalla. Siitä ei kuljettajilla ole vielä kokemusta. Sarjassa jaetaan pisteitä jo alkueristä lähtien, joten jokaisella kolmella erällä on merkitystä. Trogen uskoo vauhtinsa riittävän ja pohtii kisaa analyyttisesti.

– Radasta ei ole saatavilla paljoakaan materiaalia, mutta yksi video on löytynyt. Siitä katsottuna rata näyttää vauhdikkaalta, mutta se selviää vasta kun päästään loppuviikosta Tierpiin. Tavoite on voittaa kilpailu ja mestaruus, mutta hölmöillä ei saa.

Sarjatilanne:
1) Sami-Matti Trogen 105p
2) Oskar Leitgeber Puola 99p
3) Jimi Kalliomäki 79p
4) Marko Muru Viro 79p
5) Isak Reirsen Ruotsi 73p

Lue myös nämä

  • Uusimmat