Quantcast

Ogier valittelee huonoa tuuriaan – ”Olen maksanut virheistä todella kovaa hintaa”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fordin Sebastien Ogier on takaa-ajajana rallin MM-sarjassa, kun jäljellä on enää kolme osakilpailua. Ranskalaismestari on sarjaa johtavaa Hyundain Thierry Neuvillea 23 pistettä ja kakkosena olevaan Toyotan Ott Tänakia kymmenen pistettä perässä.

Rallikaraavani on suunnannut Walesiin, jossa ajetaan tulevana viikonloppuna kauden 11. osakilpailu. Ogierin suunnitelma on selkeä. Walesin mutaisilla teillä molempien vihollisten on jäätävä taakse.

– Jos haluan pitää mahdollisuuteni hengissä, niin minun on pakko lyödä heidät molemmat tulevana viikonloppuna. Espanjassa ja Australiassa voi tapahtua mitä vaan. Walesin rallista minä kuitenkin tykkään, Ogier sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Walesin kisa on hyvin hyvin haastava olosuhteiden takia, mutta ne tuovat myös mahdollisuuksia. Minun on oltava entistä parempi kolmessa viimeisessä kisassa.

Ensi kaudella Citroenin talliin vaihtava Ogier ei suostu ottamaan paineita harteilleen, vaikka viiden mestaruuden putki on vaarassa katketa.

– Olen tietoinen siitä, että tämä on todella tärkeä kisa minulle. En kuitenkaan koe ylimääräistä painetta. Uskon, että paineet ovat vihollisteni harteilla. He kuitenkin taistelevat ensimmäisistä mestaruuksistaan, Ogier sanailee.

Fordin ranskalaistähti kokee, että tällä kaudella onni ei ole suosinut.

– Meillä on rehellisesti sanottuna ollut huonoa onnea, mutta se on moottoriurheilua. Olen tehnyt virheitä, mutta tuntuu, että olen maksanut niistä todella kovaa hintaa. Monesti urallani minulla on ollut välillä tuuria matkassa, mutta nyt se on jäänyt uupumaan, Ogier valittelee.

Walesin MM-ralli starttaa torstai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Rallit.fi seuraa tapahtumia tiiviisti paikan päällä keskiviikosta alkaen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat