Ford-pomo uskoo Teemu Suniseen- ”Hän voi tarjoilla yllätyksen Walesissa”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fordin nuori suomalaiskuski Teemu Suninen ajaa vasta ensimmäistä kauttaan WRC-autolla rallin MM-sarjassa. Takataskussa on tuore jatkosopimus M-Sportin kanssa, joten tämän viikon Walesin osakilpailuun jokelalainen voi lähteä paineettomasti.

Suninen saalisti Portugalista toukokuussa uran ensimmäisen palkintosijan. M-Sportin tallipomo Malcolm Wilson povaa suomalaisesta mustaa hevosta Walesin ralliin. Tunnetusti kotikisan mutaiset tiet ovat ainakin sopineet erinomaisesti Cumbriassa päämajaansa pitävälle M-Sportille.

– Tämä on Teemun ensimmäinen kerta WRC-autolla Walesissa, ja opittavaa siis riittää. Teemu on kuitenkin osoittanut kerta toisensa jälkeen, että hän oppii nopeasti. Hän voi hyvinkin tarjoilla yllätyksen tänä viikonloppuna, Wilson toteaa.

M-Sport puolustaa voittoaan Walesissa, sillä viime vuonna Elfyn Evans saalisti kotiteillään uransa avausvoiton. Sunisella on vahva luotto Ford Fiestaan onnistuneiden testien jälkeen.

– Odotan innolla haastetta ja annan ihan kaikkeni tiimin eteen. Auto tuntuu hyvältä. Toivottavasti saamme hyvän tuloksen aikaan, Suninen summaa.

– Meillä oli yhden päivän testit viime viikolla ja saimme paljon kokemusta eri olosuhteista. Aamulla oli ihan täyttä mutaa, kunnes iltapäivällä tiet kuivuivat. Sitten vielä lopuksi tuli rankkasade, joten koimme ihan kaikkea.

Lue myös nämä