Lauri Joona kipusi heti podiumille – ”Meni käsikirjoituksen mukaisesti”

Viime kaudella rallin MM-sarjassa menestystä niittänyt Lauri Joona debytoi komeasti SM-sarjan kuninkuusluokassa viikonloppuna.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joona ajoi lauantaina päättyneessä SM-kauden avauksessa Rovaniemellä kolmanneksi. Kisa oli sastamalalaisen ensimmäinen Rally2-autolla. Viime vuonna Joona juhli rallin MM-sarjassa WRC3-luokan mestaruutta.

– Ihan hyvä ralli meiltä. Meni oikeistaan käsikirjoituksen mukaisesti. Debyyttikisa Rally2-autolla, joten pitää olla tyytyväinen. Aina kun lähdetään rallia ajamaan, niin voitosta ajetaan. Voittoon ei tällä kertaa ollut saumoja. Itse olen ralliini tyytyväinen, Joona summasi.

– Oivalsin viikonlopun aikana paljon erilaisia asioita autosta sekä renkaista. Ja se tieto on tärkeätä tulevaisuutta varten. Tiedetään, millä alueilla pitää kehittyä.

Rallin SM-sarja jatkuu kolmen viikon päästä Kuopiossa. Joona sai heti avauskisasta aimo annoksen itseluottamusta kauden jatkoa ajatellen.

– Täällä oli haasteelliset ajo-olosuhteet, lumipöperöä ja lopussa vielä lumisadetta. Tarkasti sai ajaa, että ei mitään turhia hasardeja tullut tehtyä. Auto toimi hienosti kuten myös renkaat, Joona mietti.

– Oli tärkeätä saada Rovaniemeltä hyvät SM-pisteet. Ne kantavat kautta pitkälle. Auto jäi myös ehjäksi, joten tästä on hyvä Kuopiossa jatkaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat