Laukaalaislupauksella tuskainen debyytti rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa – ”Ei tämä enää huonommin voi mennä”

Rautio Motorsportin Roope Korhosen ja Anssi Viinikan rallin SM-avaus Rovaniemellä päättyi isoon pettymykseen.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo perjantaina Korhonen ajoi kertaalleen ojaan sillä seurauksella, että myöhästymisminuutit tulivat täyteen ja ralli oli jätettävä kesken. Tilanteessa aikahävikkiä syntyi lähes 40 minuuttia.

– Ei ollut yhtään meidän viikonloppumme. Näin vaikeata ralliviikonloppua en ole ennen edes kokenut. Lauantain ensimmäinen kolmen EK:n lenkki sujui hyvin. Ajoin omaa tasaista vauhtiani turhia yrittämättä. Ajo oli jopa varovaista, kun ei ollut oikein luottoa omaan tekemiseeni, Korhonen sanoi.

Lauantaina Korhonen kellotti päivän ensimmäisellä kolmen erikoiskokeen lenkillä EK-aikoja kolmen nopeimman joukkoon. Päivän kolmelle viimeiselle EK:lle kaksikko nosti vauhtia, ja se kostautui: Volkswagen haukkasi penkasta ja jäi lumeen jumiin.

Samassa mutkassa ulos ajoi myös Riku Tahko. Korhonen ja Viinikka lapioivat autoaan penkasta irti siihen asti, kunnes kaksikon myöhästymisminuutit erikoiskokeelta tulivat täyteen. Ralli oli jätettävä jälleen kesken.

– Suunnittelimme aamulla, että iltapäivän lenkille nostetaan vauhtiamme. EK10:llä oli yksi suora ja sen jälkeen tiukka vasen. Jarrutuspaikka oli nuotituksessa soralla. Nuoteissamme luki, että ”jarruta pehmeästi”, että nastat eivät katkea. No, nyt samassa paikassa lumi oli pakkautunut tien pintaan kiinni. Jarrutus meni pitkäksi ja jäimme penkan päälle jumiin, Korhonen kertasi.

– Seuraavana paikalle ajanut Riku Tahko ajoi samassa mutkassa ulos. Jäin yksin lapiomaan autoamme hangesta, kun Anssin (Viinikka) piti varoittaa takana ajavia. Heti kun tuntui hyvältä, niin samassa tuli ongelmia. Auto on ihan ehjä. Meillä tuli myöhät täyteen, joten oli keskeytettävä.

Rallin SM-sarja jatkuu helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Kuopiossa.

– Seuraavassa rallissa Kuopiossa on vain parannettavaa, sillä ei tämä enää huonommin voi mennä, Korhonen totesi.

Lue myös nämä