Jari-Matti Latvalaa ei valittu – Pirelli vahvisti norjalaiskuskin työpestin

Pirelli ajaa rengastestinsä Citroen C3 WRC:llä. Kuva: Pirelli

Jari-Matti Latvalaa ei valittu rengasvalmistaja Pirellin testikuskiksi. Sen sijaan himoitun työpestin nappasi norjalainen Andreas Mikkelsen.

Italialainen Pirelli tekee renkaat rallin MM-sarjaan ensi kaudesta alkaen. Sopimus on voimassa vuoden 2024 loppuun saakka. Ehdolla rengasjätin testikuskiksi olivat Mikkelsenin ja Latvalan lisäksi myös Hayden Paddon sekä Kris Meeke.

Lue myös: Jos kutsu tulee Pirelliltä, Jari-Matti Latvala on valmis: ”Ehdottomasti kiinnostaa”

Pirellin testirupeama ensi kauden kumien osalta käynnistyy heinäkuun puolivälissä Sardinian saarelta. Avaustesteissä Mikkelsen ajaa niin soralla kuin asvaltilla. Testiautona toimii Citroen C3 WRC. Ranskalaisvalmistaja jätti rallin MM-sarjan viime kauden jälkeen. Ajamalla testinsä Citroenilla Pirelli varmistaa, ettei mikään nykyisistä talleista (Toyota, Hyundai ja M-Sport Ford) saa etulyöntiasemaa ensi kaudella.

– Me olemme jatkaneet renkaiden kehitystyötä laboratoriossa koko koronatauon ajan. Valitsimme parhaan mahdollisen auto-kuljettaja-yhdistelmän, mitä oli saatavilla. C3 WCR ei ole tällä hetkellä käytössä MM-sarjassa, mutta se on silti erittäin suorituskykyinen auto, joka mahdollistaa reilun renkaiden kehitystyön. Tämä on tärkeintä, kun valmistajia sarjassa on vain yksi, Pirellin rallipomo Terenzio Testoni kommentoi.

– Andreas on kokenut kuski, jolla on kova ammattitaito ja hyvä tuntuma renkaista. Saamme hänestä suorituskykyä ja luotettavuutta samassa paketissa. Se on aina isoin haaste rallissa.

Kalle Rovanperä testasi Toyota Yaris WRC:tä viime viikolla Keski-Suomessa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö