Latvala vielä luottavaisena – ”Ongelmat ovat ratkaistavissa”

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuski Jari-Matti Latvalan Meksikon ralli on alkanut vaisusti. Viiden erikoiskokeen jälkeen Latvala on kisassa seitsemäntenä peräti 53,8 sekunnin päässä kärjestä.

Latvala valitteli erikoiskokeiden jälkeen, että Yaris WRC:n moottori ylikuumenee eikä vetoa löydy.

– Meillä on ollut ongelmia. Insinöörit tutkivat nyt dataa ja se on tosi tärkeää. Se pitää katsoa tosi tarkasti läpi. En osaa sanoa, mikä oli vikana. Moottoripuolen insinöörit varmasti ratkaisevat asian, Latvala summasi perjantain lenkin päätteeksi WRC.comin Ralliradiossa.

– Viime vuonna meillä oli tosi isoja ongelmia. Nyt ongelmat ovat kuitenkin kontrollissa ja ne on ratkaistavissa. Voimme vielä olla kilpailukykyisiä.

Perjantain aamupäivän lenkin päättäneellä reilun kilometrin mittaisella yleisöpyörityksellä nähtiin draamaa, kun MM-sarjaa johtava Hyundain Thierry Neuville jäi kärjestä 26 sekuntia. Neuville ajoi pätkällä ovi auki ja loukkasi kätensä. Jääpussia pidellyt belgialainen kuitenkin väitti tappion aiheutuneen pelkästään moottoriviasta.

– En ihan tiedä, mitä Thierrylle tapahtui. Hän ajoi tosi hitaasti. Katselin, että onko tuo ralliauto, koska se näytti menevän ihan siirtymävauhdilla. Jotain outoa ääntä kuului myös autosta, Latvala kertaili kilpatoverinsa haasteita.

Lue myös nämä