Lappi lähtee Meksikon ralliin maltillisesti – ”Päätavoite on ajaa maaliin”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuskin Esapekka Lapin ensimmäinen täysi kausi rallin MM-sarjassa on alkanut vähintäänkin kohtuullisesti.

Monte Carlossa päätöserikoiskokeen virhe pudotti pieksämäkeläisen seitsemänneksi, mutta Ruotsissa Lappi nousi hurjalla loppukirillä komeasti neljänneksi ja voitti myös Power Stage -erikoiskokeen.

Tällä viikolla rallin MM-sarja jatkuu Meksikossa. Kyseessä on kauden ensimmäinen soraralli.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun ajan kilpaa Meksikossa. Viime vuonna nuotitin rallin, joten pientä ideaa minulla on siitä, mitä on luvassa. Tien pinnat ovat aika samanlaisia kuin Espanjassa, missä käytännössä jokainen talli ajoi testinsä. Pätkät kuitenkin menevät aika rajuun kuntoon toisella kierroksella. Myös korkeuserot ovat merkittävät, Lappi summaa.

Nimenomaan ohut ilmanala tuo oman lisämausteensa Meksikon ralliin. Erikoiskokeita ajetaan jopa yli 2 700 metrin korkeudessa.

– En ole koskaan aiemmin ajanut ohuen ilmanalan olosuhteissa. Se tarkoittaa, että moottorissa on vähemmän voimaa ja pitää ehkä ajaa hieman eri tavalla, Lappi mietiskelee.

– Kausi on kuitenkin alkanut minun osaltani aika hyvin ja toivon, että se jatkuu Meksikossa. Päätavoite on ajaa maaliin ja saada kokemusta kaikilta pätkiltä tulevaisuutta varten.

Lappi on MM-pisteissä kahden ajetun rallin jälkeen jaetulla kolmannella sijalla yhdessä tallitoverinsa Jari-Matti Latvalan kanssa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat