Quantcast

Lähde: Citroenin WRC-tiimi saattaa vetäytyä MM-ralleista, ellei autoihin tule merkittävää muutosta

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Citroenin puikoissa. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt on jo tovin puhunut siitä, että rallin MM-sarjassa pitäisi siirtyä hybriditeknologiaan lähitulevaisuudessa. Samaa mieltä on Citroenin toimitusjohtaja Linda Jackson.

Jacksonin mukaan Citroen saattaa harkita jopa vetäytymistä MM-ralleista, ellei sarjan teknisissä säännöissä vaadita hybridiautoja kauden 2020 jälkeen. Citroenilla on sopimukset nykyisten kuljettajiensa Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin kanssa kauden 2020 loppuun saakka.

Jackson myönsi brittilehti Auto Expressin haastattelussa, että ranskalaisvalmistaja pohtii jatkoaan MM-sarjassa kuusi kertaa maailmanmestaruuden voittaneen Ogierin sopimuksen päättyessä.

– Kaikki asiat muuttuvat. En tiedä, miten valmistaja voi jatkaa jonkin sellaisen tukemista, mikä ei heijastu millään tavalla siihen, mitä tapahtuu laajemmassa mittakaavassa yhteiskunnassa. Jos puhutaan vuodesta 2021 tai 2022, teemme kovasti töitä noudattaaksemme hiilidioksidipäästöjä koskevia säännöksiä henkilöautoissamme ja pidämme huolen siitä, että henkilöautoistamme on olemassa sähköversiot, Jackson kertoi Geneven autonäyttelyn yhteydessä Auto Expressille.

Jackson korosti sitä, että Citroen haluaa vaikuttaa asioihin pysymällä mukana kehityksessä. Jacksonin mukaan kuilu WRC-autojen ja kohti sähköistymistä siirtyvien automarkkinoiden välillä ei voi venyä liian suureksi.

– Tiedän, että esillä on ollut keskusteluita siitä, mitä WRC-sarjasta voisi tulla – siellä voisi olla hybridejä, sähköautoja tai jotain siltä väliltä. Ja mielestäni se on erittäin tärkeää. Mielestäni on vaikeaa harkita jotain sellaista, mikä ei millään tavalla huomioi laajempia yhteiskunnallisia tapahtumia, Jackson alleviivasi.

Rallin MM-sarjan nykyiset tekniset säännöt ovat voimassa vuoden 2021 loppuun saakka. FIA puntaroi parhaillaan, pitäisikö sarjassa siirtyä kohti sähköteknologiaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat