Meksikon MM-rallissa tutut suosikit – löytyykö MM-sarjan kärkikuskeille haastajia?

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvalalla on hyvä lähtöpaikka perjantain erikoiskokeilla. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna kauden ensimmäisellä sorarallilla, joka ajetaan Meksikossa. Hiostavan kuumat olosuhteet ja korkea ilmanala pistävät sekä kuljettajat että kaluston koetukselle.

Toyotan Ott Tänak starttaa sarjajohtajana Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä alkavaan ralliin. Ruotsin MM-osakilpailun muutama viikko sitten voittaneelle Tänakille pistejohto tuo lisätaakkaa Meksikossa, sillä hän joutuu ajamaan perjantain erikoiskokeet ensimmäisenä autona. Rallitiet ovat hyväpintaisia, mutta irtosora vaikuttaa ensimmäisten autokuntien menoon verrattuna taaempana starttaaviin kilpailijapareihin.

Vuosi sitten Toyotalla oli vaikeuksia Meksikossa kuumuuden vuoksi, mutta talli on tehnyt töitä päästäkseen jäähdytysongelmista eroon.

– Koko tiimi on paiskinut hommia, ja uskon meidän olevan kilpailukykyisiä Meksikossa. Ei ole helppoa ajaa ensimmäisenä perjantaina, mutta kuten viime vuonna nähtiin Meksikossa, tältäkin lähtöpaikalta voi saada hyvän tuloksen, virolaiskuljettaja Tänak ennakoi.

MM-sarjassa toisena oleva Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville ja kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier lukeutuvat Tänakin tavoin rallin suosikeihin. Kysymys kuuluukin: pystyvätkö taaempaa starttaavat haastamaan paremmilta lähtöpaikoilta MM-sarjan kärkikolmikon?

MM-pisteissä neljäntenä oleva Kris Meeke voitti kilpailun kaksi vuotta sitten. Meeke on väläytellyt Toyotalla vauhtiaan alkukauden kilpailuissa. Citroenin Esapekka Lappikin on nopea kuljettaja soralla, mutta hän kilpailee vasta toista kertaa Meksikossa. Toyotan Jari-Matti Latvalalla, Fordin Teemu Sunisella ja kauden avauskilpailunsa ajavalla Dani Sordolla on parhaimmat lähtöpaikat huippukuljettajista.

Ruotsin rallissa voittosaumansa ulosajoon mössinyt Latvala ajaa perjantain pätkät kahdeksantena.

– Ajoin Espanjassa hyvät testit, joissa käytin pitkälti samoja säätöjä kuin marraskuussa voittamassani Australian rallissa. Tärkeintä on se, että luotan koko tiimin valmistautuneen hyvin korkeaan ilmanalaan ja lämpötilaan, Latvala sanoo.

Meksikon MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstain ja perjantain välisenä yönä kello 4.08 Suomen aikaa. Kilpailun voittaja on selvillä sunnuntai-iltana.

Meksikon MM-rallin kuumimmat suosikit:

1. Sebastien Ogier

Ogier on voittanut Meksikon MM-rallin peräti neljästi urallaan. Enemmän voittoja on vain kaikkien aikojen rallimestarilla Sebastien Loebilla. Ogierilla on perjantaina kolmas lähtöpaikka, ja jos Citroenin kalusto on iskussa, ranskalaiskuski on vahvoilla kauden ensimmäisessä sorarallissa.

2. Ott Tänak

Tänak ja Toyota on ollut enemmän kuin hyvä yhdistelmä viime kauden puolivälistä lähtien. Tänak kärsii ensimmäisestä lähtöpaikastaan perjantaina, mutta siitä huolimatta virolainen on yksi suurimmista suosikeista Meksikossa. Tänakin nopeus on sillä tasolla, että muilla pitää kiirettä, vaikka Toyota-kuski toimii aura-autona.

3. Thierry Neuville

Neuville on lähtenyt tänä vuonna taistelemaan maailmanmestaruudesta ja hän tarvitsee hyvän tuloksen Meksikosta. Belgialainen tuntee hyvin Guanajuaton osavaltiossa sijaitsevat sorapätkät, joilla hän on ajanut kolme kertaa kolmoseksi.

4. Jari-Matti Latvala

Latvala on voittanut kertaalleen Meksikon MM-rallin, vuonna 2016. Ruotsin rallin epäonnistuminen pudotti tuurilaisen MM-pisteissä yhdeksänneksi. Latvalan pitäisi pystyä kamppailemaan kärkisijoista viikonloppuna, kun otetaan huomioon hänen hyvä lähtöpaikkansa ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

5. Kris Meeke

Meeke on viihtynyt Meksikossa parina viime vuonna. Vuosi sitten Meeke ajoi kolmanneksi ja vuotta aiemmin hän nappasi voiton Citroenilla. Meeke on päässyt hyvin sinuiksi uuden työkalunsa Toyota Yaris WRC:n kanssa, joten rahkeiden pitäisi riittää huipputulokseen kauden kolmannessa osakilpailussa.

6. Dani Sordo

Hyundai-pilotti Sordolle ralli on vasta kauden ensimmäinen, minkä ansiosta hän lähtee viimeisenä WRC-autona perjantain erikoiskokeille. Vuosi sitten Sordolla oli miltei samanlaiset lähtöasetelmat Meksikossa ja hän jopa johti rallia perjantain jälkeen. Tuloksena oli lopulta kilpailun kakkossija. Sordoa ei voi jättää pois laskuista.

Kilpailun kärkikolmikkoa voi pelata Veikkauksen Supertriplassa, jonka peliaika päättyy perjantaiaamuyönä kello 4.06 ennen avauserikoiskoetta.

Veikkauksen Voittajavedon pelikohteisiin pääset tästä.

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat