Lähde: Chilen rallitähti saa huippuluokan Rally1-kilpurin MM-ralliin

Chilestä kantautuvien tietojen mukaan Alberto Heller pääsee kilpailemaan pääluokan kilpurilla MM-kotirallissaan.
Alberto Heller
Alberto Heller kilpaili Ford Fiesta R5 -autolla vuoden 2019 Chilen MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heller ilmoitti jo keväällä, että hänen tavoitteenaan on saada Rally1-kilpuri Chilen MM-ralliin, joka ajetaan syys-lokakuun vaihteessa. Nyt chileläismedia +Motor on uutisoinut, että Heller pääsee ajamaan sorakilpailussa M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla.

Brittitiimi M-Sport on tullut tunnetuksi siitä, että siltä löytyy huippuluokan kalusto vuokrakäyttöön, mikäli asiakkaalta löytyy riittävästi riihikuivaa. Tuoreiden tietojen valossa vaikuttaa siltä, että Heller on saanut kerättyä riittävän budjetin Rally1-kilpuria varten.

Heller, 29, oli neljä vuotta sitten mukana Chilen MM-rallin WRC2-luokan kisassa, jonka kärkikamppailusta hän keskeytti ulosajoon viimeisenä kilpailupäivänä. Heller kertoi viime maaliskuussa, että historian toisessa Chilen MM-rallissa hän haluaa näyttöpaikan Rally1-hybridiautolla.

– Se on aina ollut yksi unelmistani, että pääsen ajamaan MM-sarjan huippuluokan autolla. Olemme alkaneet tehdä töitä tämän projektin eteen ja katsomme, voimmeko tehdä jotain tulevaisuudessa, Heller kertoi chileläisen KM1-sivuston YouTube-haastattelussa.

– Olen ajanut MM-osakilpailuissa ja saanut tarvittavat kontaktit. Tunnen oikeat ihmiset, jotta voin toteuttaa tämän. Tiedämme, ettei se ole helppoa, mutta se on saavutettavissa, Heller sanoi.

Heller on osallistunut tänä vuonna yhteen MM-ralliin. Hän joutui jättämään Portugalin MM-osakilpailun WRC2-luokan kisan kesken sairastumisen vuoksi.

Viime viikonloppuna Heller ajoi voittoon Chilen rallisarjan osakilpailussa Citroen C3 Rally2 -autolla.

Chilen soraralli on kauden 11. osakilpailu, joka on ohjelmassa 28. syyskuuta – 1. lokakuuta. Seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Keniassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat